Барселона е фаворит да спечели дербито със Севиля 19.06 | 10:15

От iNews.bg

В петък започва 30-ият кръг в испанското футболно първенство "Примера Дивисион". Голямото дерби е между Севиля и Барселона като срещата е от 23:00 ч. на "Естадио Рамон Санчес Писхуан". Родният букмейкър Ефбет поставя коефициент от 1.95 за победа на Барселона. Предимството е на страната на каталунците, тъй като те са лидери в класирането и се очаква да запишат нов успех по пътя към титлата. Но Севиля играе много силно през настоящия сезон и може да обърка плановете на тима на Кике Сетиен. Коефициентът за победа на севилци в ef bet е 3.95, докато равенството в срещата е оценено на 3.85.

Севиля е устремен към класиране в Шампионска лига

Домакините са на 3-ото място във временното класиране в "Примера Дивисион" и са амбицирани да спечелят квота за Шампионска лига за следващия сезон. Севилци имат 51 точки в своя актив като са с две повече от отбора на Атлетико Мадрид и на четири пред Реал Сосиедад, който има мач по-малко. В миналия кръг воденият от Юлен Лопетеги отбор се издъни при визитата си на Леванте като двубоя в Ла Нусия завърши наравно 1:1. Злощастен автогол на Диего Карлос в 87-ата минута попречи на отбора да апише 15-ата си победа в "Ла Лига" през този сезон. Севиля има само 6 поражения в 29 изиграни мача в първенството, като това показва колко е трудно да бъдат победени. Все пак в Ефбет фаворит за успеха в предстоящия мач е Барселона, който ще се стреми да нанесе седмо поражение на андалусийци.

Севиля не е губил у дома в последните си осем мача във всички турнири. Отборът записа успех с 2:0 срещу Бетис в първия си домакински мач след пандемията, като Лукас Окампос и Фернандо бяха точни през второто полувреме. Преди това Севиля надигра Осасуна с 3:2 и бе записал три поредни равенства срещу Клуж в Лига Европа и срещу Еспаньол и Алавес в лигата. До голяма степен амбициите на тима за успех в предстоящия мач ще бъдат свързани с представянето на Лукас Окампос и Люк де Йонг. Окампос е вкарал 11 гола от началото на сезона и е водещият реализатор на тима, докато Де Йонг има 6 гола и се разписа в последния двубой на севилци.

Барселона ще преследва 21-вата си победа в испанското първенство този сезон

Съставът на Барселона е спечелил 20 от своите 29 срещи в лигата от началото на сезона като има още 4 равенства и 5 загуби. Отборът на Кике Сетиен държи първото място в лигата, но продължава да има крехък аванс пред втория Реал Мадрид. Ако очакванията на efbet за успех на Барса на "Естадио Рамон Санчес Писхуан" се сбъднат, то "блаугранас" ще отворят по-сериозна разлика пред "белия балет".

В миналия кръг Барса записа успех с 2:0 у дома срещу Леванте. Ансу Фати даде тон за победата на каталунците с гол в 42-рата минута, а Лионел Меси направи 2:0 в 69-ата. Меси е вкарал вече 21 попадения в "Ла Лига" този сезон и няма съмнение, че е най-ключовият играч на отбора и дърпа Барселона към титлата. Добрата новина за Барса бе завръщането на Луис Суарес на терена след контузия. Уругваецът може да получи и титулярно място срещу Севиля, за да партнира на Меси и Гризман в предни позиции.

Барселона с тотална доминация срещу Севиля

Отборът на Барселона има 24 победи в последните 31 мача срещу Севиля при 4 равенства и 3 успеха за домакините в предстоящия мач. През първия полусезон Барса разби своя опонент с 4:0 на "Камп Ноу". В петък вечер надали ще се стигне до подобен резултат, тъй като формата на севилци е доста по-добра. Те играят добър футбол и ще се надяват да вземат нещо от срещата с лидера, но Барса си е големият фаворит да се поздрави с успеха.

Водещи

Най-четени