Барселона започна по шампионски с 5:0 над Виляреал 30.08 | 08:28

Каталунците стартираха убедително защитата на титлата си с попадения на Тиаго (25), Фабрегас (45), Алексис (47) и Меси (52 и 75)

От Краси Киров

Отборът на Барселона стартира убедително сезона в Примера Дивисион, след като разби с 5:0 като домакин коравия тим на Виляреал в последната среща от първия кръг. По подобие на своя враг Реал, който започна с шест безответни гола, каталунците бяха решили да доставят истинско удоволствие на своята публика.

Головете за Барса отбелязаха. Тиаго (25), Фабрегас (45), Алексис (47) и Меси (52 и 75). Въпреки изразителната победа Барса обаче започва от второ място заради повечето отбелязани голове на Реал. Първи гол с фланелката на Барса отбеляза Алексис Санчес.

Гуардиола имаше проблеми със скрояването на защитата и затова отзад заиграха Бускетс, Масчерано и Абидал. Сейду Кейта бе дефанзивен халф, пред него стояха Тиаго, Иниеста и Фабрегас. Меси, Педро и Санчес бяха остриетата в тима. За гостите Джузепе Роси и Нилмар бяха най-опасните за "жълтата подводница"

Още от началните минути си пролича, че Барселона прави каквото си иска на терена. В 25-та минута младият Тиаго проби през центъра и когато всички очакваха да подаде, той стреля неспасяемо във врата. Преди това Бускетс с глава уцели гредата. Роси отвърна с хубав удар в аут. Също така и Виктор Валдес се намеси добре, като отклони удар на Роси в гредата и после успя да хване топката преди добавката на италианеца.

Барселона успя да вкара втори го преди почивката. Меси намери перфектно Фабрегас, който финтира вратаря и 2:0. Веднага след подновяването на играта падна и третия гол. Тиаго с много хубав пас изведе Алексис Санчес, който с удар по диагонала покачи на 3:0. След това дойде и моментът на Лео Меси.

Магическият аржентинец бе изведен от Иниеста, литна вратаря и покачи на 4:0. Барселона започна да разиграва по-спокойно след четвъртото си попадение. След няколко Така се стигна до 75-та минута, когато отново Меси се разписа пред погледа на вратаря Диего Лопес за крайното 5:0

Водещи