Барселона започна подготовка за новия сезон 16.07 | 15:26

14 от футболистите на Тито Виланова преминаха рутинните медицински тестове

От iNews.bg

Световният клубен шампион Барселона стартира официално подготовката си за новия сезон, като днес по-голяма част от играчите на Тито Виланова се явиха за медицински прегледи в каталунската столица.

Утре новият наставник на Барса ще изведе футболистите за първа тренировка през това лято, като днешният ден е отреден изцяло на изследвания и проверка на състоянието на играчите, които изкараха своите летни почивки.

14 от футболистите на Барселона се явиха в медицинския център на "Куитат Еспортива Жоан Гампер", а сериите от анализи бяха последвани от колективно хранене. След това дойде ред и на допълнителна порция тестове.

Както и можеше да се очаква, сред 14-те състезатели на Виланова не присъстваха националите на Испания, които получиха удължена почивка след Евро 2012.

Лионел Меси, Давид Вия, Дани Алвеш, Алексис Санчес, Тиаго Алкантара, Хосе Пинто, Хавиер Масчерано, Ибрахим Афелай, Адриано, Исаак Куенка, Андреу Фонтас, Марк Бартра, Джонатан Дос Сантос и Марк Муниеса се подложиха на изследвания в днешния ден, като асовете бяха разделени на три различни групи за първите тестове.

Утре Тито Виланова ще проведе своята първа тренировка като старши-треньор на "лос кулес", като заниманието ще започне от 09.00 часа местно време. Три часа по-късно Виланова и спортният директор Андони Субисарета ще дадат и съвместна пресконференция. Денят ще завърши с вечерна тренировъчна сесия от 19.00 часа.

На 24 юли Барселона ще изиграе и първата си контрола за лятото, а съперник на испанския гранд ще бъде немският елитен Хамбургер.

Водещи

Най-четени