Барселона и Атлетико на 1/2 финал на Купата 30.01 | 00:52

"Дюшекчиите" срещат Реал, каталунците разбират съперника си на 30-ти

От Даниел Любомиров

Барселона очаквано нанесе ново тежко поражение на Леванте и след 5:1 в реванша на "Камп Ноу" се класира без особени проблеми за полуфиналите в турнира за Купата на краля. Каталунците се озоваха в позицията на догонващи още в 9-ата минута след гол на Лукас Винтра за 0:1.

До сензация в столицата на Каталуния обаче не се стигна и с голове на Адриано в 28-ата и Карлес Пуйол в 44-ата минута осъществиха пълен обрат още до почивката. В 50-ата и 52-ата пък Алексис Санчес с две бързи попадения увеличи аванса на Барселона, а в 68-ата Сеск Фабрегас оформи крайното 5:1 за домакините.

Така с общ резултат 9:2 "блаугранас" елиминираха без никакъв проблем съперника си и ще играят с победителя от двойката Реал Сосиедад – Расинг Сантандер в спор за място на финала. След първия мач на свой терен баските водят с 3:1.

В другият ¼ финал от днес Атлетико (Мадрид) постигна нова победа, този път с 2:1 над отбора на Атлетик (Билбао). По този начин  "дюшекчиите" се класират за полуфиналите с общ резултат 3:1. Там възпитаниците на Диего Симеоне ще срещнат отбора на Реал Мадрид в повторение на финала от миналата година, когато Атлетико спечели с гол в продължението.

Иначе срещата не беше толкова лесна за мадридския тим. Баските изобщо не се славят като много гостоприемни и го показаха още в началните минути. Атлетик откри резултата с попадение на Адуриц, а само намесите на Тибо Куртоа не направиха по-сериозен аванса на баските.

През второто полувреме на мача Атлетико съумя да обърне след като се възползва максимално от своите контраатаки и след попадения на Раул Гарсия и Диего Коща.

Водещи

Най-четени