Барселона обмисля дали да обнови "Камп Ноу" или да строи нов стадион 02.03 | 10:12

Бордът на директорите е решен да налее милиони за евентуален ремонт на "Камп Ноу" и ще обмисля проекта в следващите седмици

От Мариян Найденов

Ръководството на европейския и световен шампион Барселона се колебае дали да реконструира "Камп Ноу" или да построи нов стадион, твърди El Mundo Deportivo.

Очакваше се клубът да инвестира огромни суми в реконструирането на стадиона си, но според каталунското издание вече се обмисля варианта да бъде построено ново ултрамодерно съоръжение със собствена идентичност.

Бордът на директорите е решен да налее милиони за евентуален ремонт на "Камп Ноу" и ще обмисля проекта в следващите седмици. Не се изключва вариант той да приключи преди края на мандата на Росел през юни 2016 година.

В своята над 110-годишна история клубът е имал два стадиона. 30-хилядният "Лес Кортс" е открит през 1922 година, а по-късно капацитетът му е удвоен.

Барселона се премества на "Камп Ноу" през 1957 година, а оттогава съоръжението претърпява две основни реконструкции преди да се превърне в стадиона с най-голям капацитет в Европа.

Водещи

Най-четени