Барселона осигури заместник на Виланова 22.07 | 21:18

Хералдо Мартино е новият треньор на каталунците

От Иво Вецев

В края на миналата седмица стана ясно, че болестта на Тито Виланова се е завърнала и той напуска Барселона, за да възобнови битката си с рака на гърлото, който го мъчи от няколко години. Тогава каталунците обещаха да намерят нов треньор възможно най-бързо.

Ръководството на тима спази обещанието си и днес шампионът на Испания се сдоби  с нов треньор, а неговото име е Хералдо Мартино - досегашният наставник на Нюел Олд Бойс, информира "Марка".

Тата, както е познат в Аржентина,ще пътува утре за Барселона, като ще сложи подписа си под договор за три години. Заедно с него ще бъдат асистентите му в аржентинския клуб Елвио Паолоросо о Хорхе Паутасо.

Вчера спортният директор на тима Андони Субисарета беше в Аржентина за преговори с треньора, който бързо се е съгласил да поеме Барселона, въпреки че първоначално неговото име не се споменаваше в евентуалните заместници на Виланова.

В началото фаворит за поста беше Андре Вилаш-Боаш, който обаче отстъпи мястото на фаворит на Луис Енрике. За легендата на каталунците дори се смяташе, че е стигнал до споразумение, а Барса ще заплати три милиона евро на Селта като обезщетение.

В крайна сметка обаче каталунците се спряха на Мартино, който до няколко дни официално ще поеме тима. В последните часове се заговори, че Хидинк може да е вариант за Барса след раздялата му с Анжи, но това се оказаха поредните слухове.

Водещи