Барселона официално закупи Алексис Санчес от Удинезе 22.07 | 11:01

Европейският клубен шампион привлече първото си попълнение за новия сезон срещу сумата от 37,5 милиона евро

От Краси Киров

Отборът на Барселона официално потвърди закупуването на нападателя Алексис Санчес от Удинезе за сумата от 37,5 милиона евро.

Нападателят е договорил личните си условия още по време на турнира Копа Америка. Каталунският клуб се надяваше, че ще успее да включи някой футболист към сделката, но Хефрен и Боян Къркич отказаха да преминат в Удинезе.

Барселона ще плати директно на Удинезе 26 милиона евро веднага, като допълнителните бонуси ще бъдат в размер на 11,5 милиона евро. Алексис Санчес ще премине медицински тестове в понеделник и ще подпише договора си.

Пеп Гуардиола заяви във вторник относно Санчес: "Той е много млад и може да играе на три различни атакуващи позиции. Той умее да играе в защита, може да решава мачове и като цяло е много добро момче."

Чилийският нападател ще се присъедини към най-страховитото нападение в Европа, като ще спори за титулярно място с Педро Родригес и Давид Вия.

Санчес стана трансферна цел на Барселона след добрите си изяви през сезон 2010/2011 с екипа на Удинезе. Именно експлозивния му характер и начин на игра са привлекли вниманието на каталунците. Санчес заедно с Ди Натале помогнаха на Удинезе да се класира за Шампионска лига.

Санчес напуска Удинезе след пет години в клуба като през това време той изкара и няколко периода под наем в отборите на Коло Коло и Ривър Плейт. Той има 111 мача за Удинезе и 21 гола.

Феновете на Барселона се надяват, че убийствената му скорост ще донесе допълнителна мощ в атаката на тима. Също така Санчес ще бъде първия чилиец в историята на клуба, обличал фланелката на "блаугранас"

Водещи

Най-четени