Барселона победи с 4:2 Бетис преди "Ел Класико" 16.01 | 00:38

Каталунците допуснаха първи два гола на собствен терен и сами си направиха мач труден

От Краси Киров

Отборът на Барселона спечели трудно с 4:2 като домакин на тима на Бетис в среща от 18-ия кръг на испанската Примера Дивисион играна на "Камп Ноу". Така Барса се доближи отново на пет точки от Реал Мадрид в класирането.

Каталунците малко сами си направиха мача труден след като водеха с 2:0 над своя съперник с попадения на Шави и Меси, но допуснаха изравняване от страна на гостите. Все пак Алексис Санчес ще запомни добрата си игра в този мач и с красивия гол, който отбеляза в 75-та минута.

До този мач каталунският тим не бе допускал гол у дома в срещите си от Примера Дивисион. Хосеп Гуардиола заложи на Куенка, Меси и Алексис Санчес.

Преди мача пък Лионел Меси показа "Златната тока" на феновете на стадиона, които изригнаха след като я видяха.

Странно за феновете на стадиона, но гостите изобщо не се притесниха опитаха да играят атакуващо в началните минути. Молина излезе сам срещу Валдес след пас на Салва , но вратаря на Барса спаси своя тим. След това при изпълнение на корнер Валдес отново спаси удар с глава на Салва.

Така се стигна до 10-та минута, когато в първата си по-сериозна атака Барселона поведе. Алексис Санчес изведе добре Фабрегас в наказателното поле, но ударът нацело гредата. Шави обаче бе там и отбеляза за 1:0 с добавката. Така плеймейкърът на Барселона отпразнува своя мач номер 400 с гол за своя тим. Само две минути по-късно Барса удвои преднината си. Отново Алексис Санчес записа много добра асистенция, като намери перфектно Меси пред врата и носителят на "Златната топка" отбеляза без проблеми за 2:0.

В 32-та минута Кастро върна едно попадени за Бетис след разбъркване пред Валдес. В началото на второто полувреме малко изненадващо Бетис стигна и до втори гол. Появилият се на почивката Роке Санта Круз бе точен с удар от границата на наказателното поле.

Така Барселона се озова в интересна ситуация и съвсем нормално играта се пренесе в наказателното поле на Бетис. В 70-та минута пък гостите останаха и с човек по-малко след изгонването на Марио. Все пак в 75-та минута Шави с перфектен пас намери Санчес и той със силен удар подпечата победата на каталунците. В една от следващите си атаки Дорадо от гостите игра с ръка в наказателното поле и съдията даде дузпа. Лео Меси бе точен със своя 19-и гол в Примера.

Така Барселона вече се готви за дербито в турнира за Купата на Краля срещу Реал Мадрид.

Водещи

Най-четени