Барселона подаде жалба срещу съдийството 05.04 | 18:30

Каталунците са недоволни от рефера Волфганг Щарк

От Краси Киров

От Барселона са пуснали официално оплакване от съдията на 1/4 финала от Шампионската лига срещу Пари Сен-Жермен Волфганг Щарк. Toва стана ясно на пресконференцията свикана от говорителя на клуба Тони Фрейша вчера вечерта. 

Каталунците са недоволни от някои отсъждания на немския рефер, като в основата на жалбата е моментът, в който Хавиер Масчерано и Жорди Алба се сблъскаха. След сблъсъка Щарк им каза да напуснат терена и да поискат разрешение да влязат отново в игра, като остави Барса с двама защитници на терена. 

"Изпратихме жалба до УЕФА, в която ги нформираме, че сме недоволно от някои от решенията на главния съдия на срещата с ПСЖ Волфганг Щарк", започна Фрейша. 

"Съдийски грешки се случват винаги и навсякъде, не се чувстваме ощетени. Просто искаме съдията да разбира правилата. Нямаме предвид определени решения, решения за засади (голът на Златан Ибрахимович беше от засада, б.а.), за дадени или не жълти картони. Не съдим работата на съдията, просто искаме да разбира правилата, за да ги прилага правилно. Надяваме се, че това няма да се повтори повече и, че критериите на УЕФА съвпадат с нашите." 

След мача с ПСЖ Дани Алвеш каза, че с Барселона не трябва да се отнасят като с "глупаци". На въпрос дали е съгласен с това, Фрейша бе категоричен. 

"Това, което Алвеш каза, съвпада с мнението на борда на директорите. Решението за жалбата го взехме днес, на събрание на борда. Надяваме се от УЕФА да са съгласни с нас. Има правило според, което играта трябва да бъде спряна, когато има контузени играчи, така че те трябва да се съгласят с нас." 

"Очевидно е, че Барса е ощетявана от съдиите и това е явно за всички. Вече казахме, че съдийството не е лесно и е нормално да се правят грешки. Трудно е съдиите да виждат всичко. Например, петима съдии не могат да видят 2 метра засада. Голът на Ибрахимович оказа голямо влияние върху резултата, но тези неща се случват във футбола, за това и подадохме оплакването - правилникът не беше приложен в ситуация, която сериозно повлия на мача. Без значение дали съдията не знае правилото или не го приложи." 

"Барселона не се оплаква от съдиите. Не е в природата ни и в начина ни на състезаване. Това е обективно нарушаване на правилника", завърши говорителят на каталунците.

Водещи

Най-четени