Барселона подписа договор за 100 милиона евро 27.08 | 16:44

Qatar Airways е новият спонсор на испанския шампион

От Константин Симидчийски

Испанският шампион Барселона се похвали с рекордна сделка за спонсорство, която ще налее близо 100 милиона евро в касата на клуба за следващите три години.

През този сезон каталунците вече играят с логото на Qatar Airways на екипите си, а днес ръководството на клуба официално разкри и параметрите по мегасделката.

Икономическият вицепрезидент на Барселона Хавиер Фаус разкри впечатляващите цифри, които са рекордни за историята на клуба.

"Барселона ще получи три плащания от Qatar Airways през следващите три години, като те ще бъдат в размер на 30.5, 32 и 33.5 милиона евро. Ще получим и допълнителен бонус от 5 милиона, ако успеем да спечелим Шампионската лига", разкри Фаус.

Qatar Airways е компанията-собственик на френския ПСЖ, но от Барса подчертаха, че това по никакъв начин не ги вкарва в отношение с клуба от "Парк де Пренс".

"Те са собственици на ПСЖ, но това е всичко. При нас говорим единствено за спонсорски договор и нищо повече", посочи Фаус.

Президентът на "лос кулес" Сандро Росел също не скри задоволството си от сделката.

"Разполагаме с около 300 милиона фенове по света, а благодарение на Qatar Airways, ще успеем да построим връзка с тях. Благодарение на тях, хиляди наши привърженици ще получат възможността да посетят Барселона и да се радват на нашия клуб", посочи Росел.

Водещи