Барселона подписа с първия спонсор в историята си 10.12 | 17:19

От днес до 2016 г. каталунците ще носят логото на Фондация Катар

От Георги Тотев

Испанският футболен гранд Барселона официално разкри, че ще за първи път в над 100-годишната си история ще има спонсор, чието лого ще краси фланелката на отбора. Ръководството на каталунците подписа най-скъпата сделка от такъв тип в историята на футбола на стойност 150 милиона евро с фондация Катар.

През последните 5 години на фланелките на Лео Меси компания стоеше логото на УНИЦЕФ, като клубът даряваше всичките приходи от тези екипи за благотворителност. Заради големия банков заем, който клубът изплаща с мъка обаче, президентът Сандро Росел се видя принуден да продаде съкровеното място от предната страна на фленелката на "блаугранас".

Контрактът с катарската фондация е на стойност 30 милиона евро годишно до 2016-а година. Фондацията е организация, която се занимава най-вече с проекти, свързани с образование, развитие на обществото и научни изследвания. Тя е основана през 1995-а година от емира на Катар Шейх Хамад Бин Халифа Ал Тани.

Договорът между Фондация Катар и Барселона е поредният признак за навлизането на емирството във футболния свят, след като съвсем наскоро малката по площ и население държава спечели правото да бъде домакин на Световните футболни финали през 2022-а година.

Водещи

Най-четени