Барселона подчини Райо Вайекано с два бързи гола 04.10 | 20:59

Лео Меси и Неймар донесоха победа на каталунците

От iNews.bg

Барселона продължава да бъде едноличен лидер в класирането на испанския шампионат, след като тази вечер каталунците се наложиха с 2:0 при гостуването си на Райо Вайекано в среща от седмия кръг на Примера Дивисион.

И двете попадения за "лос кулес" паднаха в разстояние на само минута преди почивката, когато Лионел Меси и Неймар бяха точни във вратата на Тонио.

Домакините от Райо играха и половин час с човек по-малко, след като Хорхе Морсильо бе изгонен за втори жълт картон в 60-ата минута на мача.

Събитието на вечерта обаче определено бе рекордът, който чилийският страж на Барселона Клаудио Браво постави. Новият вратар на каталунците записа седма поредна "суха мрежа" от началото на кампанията, с което и той подобри рекорда на Педро Артола за най-много записани минути без допуснат гол в първенството на Испания.

Подробности за срещата между Райо Вайекано и Барселона можете да видите в Sporta.bg.

По-рано днес шампионът Атлетико загуби с 1:3 гостуването си на Валенсия.

С този си успех "прилепите" оглавиха класирането за период от около два часа, преди да бъдат изместени след успеха на Барселона. "Дюшекчиите" доиграха мача и с човек по-малко на терена, след като в самия край новото попълнение Алесио Черчи бе изгонен за оспорване на съдийско решение.

Подробности за победата на Валенсия над Атлетико Мадрид можете да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени