Барселона прибави нови три точки към актива си 17.11 | 22:58

"Лос кулес" се справиха със Сарагоса, а Лео Меси се доближи до рекорд на Герд Мюлер

От iNews.bg

Отборът на Барселона постигна 5-а поредна победа в Примера Дивисион, след като тази вечер каталунците се наложиха с 3:1 над Сарагоса в среща от 12-ия кръг на първенството.

Лионел Меси на два пъти и Алекс Сонг се разписаха за домакините, докато Пако Монтанес бе точен за арагонците. Така Лео Меси увеличи головия си актив за годината на 78 попадения, доближавайки се до абсолютния рекорд на Герд Мюлер от 85 гола.

По този начин Барса събра актив от 34 точки, с 6 повече от втория Атлетико Мадрид и 11 от Реал Мадрид. И двата столични клуба обаче са с мач по-малко.

Капитанът на каталунците Карлес Пуйол се завърна в игра за първи път, откакто контузи неприятно ръката си по време на двубоя с Бенфика в Шампионската лига. Бранителят отново установи партньорство с Жерар Пике в отбрана, докато Жорди Алба и Мартин Монтоя стартираха на двата бека. Алекс Сонг започна на позицията на дефанзивен халф, действайки зад Шави Ернандес и Андрес Иниеста. Лионел Меси отново оглави атаката на "лос кулес", подкрепян от Педро Родригес и Давид Вия.

Както и можеше да се очаква, каталунците започнаха срещата активно и атакуващо. Още в 2' Лионел Меси бе близо до откриване на резултата, но аржентинецът бе неточен след полученото подаване от Жорди Алба.

Прошка обаче нямаше в 16', когато кавалерът на Златната топка откри резултата на "Камп Ноу". Отново Жорди Алба проби отляво и комбинира с Меси, който с добро докосване се измъкна от отбраната и матира Роберто Хименес за 1:0.

Между 24' и 28' в Барселона стана интересно, защото двата тима си размениха по едно попадение. Първо арагонците възстановиха равенството, а точен бе Монтанес. Крилото стреля по посока вратата на домакините, а рикошет в Карлес Пуйол изненада неприятно Виктор Валдес - 1:1.

Радостта на гостите обаче трая малко, защото скоро след това Барселона възвърна предимството си. Лионел Меси осъществи пробив в наказателното поле на Сарагоса и намери непокрития Алекс Сонг, който с техничен удар отбеляза първия си гол с фланелката на "блаугранас" - 2:1.

До края на първото полувреме домакините намалиха оборотите, докато гостите от Сарагоса демонстрираха повече увереност в играта си. Арагонците показаха някои добри неща, но недостатъчни за ново изравняване.

Второто полувреме започна с накъсана игра от страна на двата тима, които не успяха по най-добрия начин да навлязат в срещата. В 60' трибуните на "Камп Ноу" все пак се оживиха, защото Лионел Меси отбеляза втория си гол в мач. Аржентинецът стреля технично в долния ляв ъгъл на вратата и отбеляза 78-ия си гол за календарната 2012 година, доближавайки се на 7 попадения от рекорда на Герд Мюлер.

В 62' Тито Виланова извърши първата си смяна в двубоя, като Давид Вия отново не остана на терена за пълни 90 минути. Ел Гуахе напусна игра и отстъпи мястото си на Кристиян Тейо. Голът на Лео Меси пък отново позволи на домакините да намалят оборотите, имайки и предвид, че пред Барса предстои изморително пътуване до Москва и двубой със Спартак в Шампионската лига.

В всяка следваща минута ставаше все по-ясно, че домакините доиграват двубоя, чувствайки се достатъчно уверени в аванса си от два гола. В 79' Андрес Иниеста отново пораздвижи трибуните, нацелвайки напречната греда с красив параболичен удар.

 До края на срещата Барселона доигра спокойно срещата и затвори двубоя, като каталунците вече мислят за гостуването на Спартак Москва в Шампионската лига.

Водещи

Най-четени