Барселона с драматичен успех срещу Ла Коруня, Реал бие безпроблемно 21.10 | 00:52

Зрителите на "Риасор" видяха 9 гола, дузпа, червен картон и автогол

От Иво Вецев

Барселона и Депортиво Ла Коруня изиграха един от най-паметните мачове в Примера дивисион през новото хилядолетие, като каталунците успяха да стигнат до изстрадан успех с 4:5 на "Риасор" в уникалната съботна вечер.

До 18-ата минута минута Барселона беше решила привидно изхода на двубоя, след като Алба (3), Тейо (7) и Меси (18) направиха 0:3.

Срещата обаче придоби друг развой, след като от дузпа се разписа Пици (26), а след него 2:3 направи Бергантиньос (37). Все пак Барса си осигури комфортен аванс от 2 гола в 41-ата минута след нов гол на Меси.

Втората част започна кошмарно за каталунците, като Пици (47) вкара нов гол за 2:4, а три минути по-късно Масчерано си изкара втори жълт и съответно червен картон. Въпреки това в 77-ата минута Меси с третия си гол вкара за 3:5, но минута по-късно Алба си вкара автогол - 4:5, но за повече голове нямаше време.

Благодарение на трудната победа Барселона продължава напред без нито една загуба и има 22 точки на върха в класирането - 8 пред вечния съперник Реал Мадрид. Депортиво Ла Коруния пък е в зоната на изпадащите с 6 точки след 8 срещи.

Големият съперник Реал Мадрид постигна лесна победа с 2:0 срещу Селта (Виго) на "Сантяго Бернабеу" в мач от 8-ия кръг на Примера дивисион и се върна в топ 4 на испанския елит.

"Белия балет" в изключително пестеливо темпо стигна до две попадения чрез Игуайн в 11-ата и Роналдо от дузпа в 67-ата, като те се оказаха напълно достатъчни за поредните три точки в актива на Моутим.

Благодарение на победата си Реал Мадрид бавно успява да се доближи до челото в класирането, като отборът има 14 точки и е на 4-о място на 8 зад Барса. Селта е на -12-о място с 9 точки.

Водещи

Най-четени