Барселона с минимална победа срещу девет от Гранада 26.10 | 00:01

Единственото попадение за гостите отбеляза Шави от пряк свободен удар, докато домакините приключиха двубоя с 9 души

От Краси Киров

Отборът на Барселона постигна пестелива победа с 1:0 като гост на новака в Примера Дивисион Гранада.

Единственото попадение за гостите отбеляза Шави от пряк свободен удар, докато домакините приключиха двубоя с 9 души.

Треньорът на каталунците Пеп Гуардиола заложи на дебютант в нападение. Това бе 20-годишният Исаай Куенка, който заедно с Лео Меси и Педро оформяше атаката на тима. Барселона владееше инициативата в мача, но както се случва напоследък каталунците не успяха да материализират владеенето на топката.

Педро имаше шанс да открие резултата в 22-та минута след техничен удар с глава, но топката излезе в аут. Малко по-рано и Меси в типичния си стил стреля след пробив, но също не уцели вратата. Натискът на каталунците продължи и така се стигна до 33-та минута, когато Барселона получи право на изпълнение на пряк свободен удар. Шави застана зад топката и не остави шансове на вратаря Роберто.

Гранада изпитваше трудности в тези минути в защита и набързо получи три жълти картона. Също така Барселона притежаваше 77% от топката през първата част. В 52-та минута полузащитникът на андалусците Хайме Ромеро Гомес получи втори жълт картон за нарушение срещу Максуел.

През втората част Барселона показа онова лице, което феновете не искат да виждат. Голямо притежание на топката, много комбинации, но подценяването на съперника кара играчите да играят на по-бавни обороти, което не дава много празни пространства.

В началото на втората част Вия се появи на мястото на контузения Педро. Защитникът на Гренада Майнц изчисти от голлинията топката след грешка на вратаря Роберто и удар на Меси. Дебютантът Куенка бе много близо до гол в първия си мач след като в 71-та минута стреля опасно, но Роберто се намеси добре и спаси своя тим.

Новакът в Примера Дивисион се защитаваше добре и не оставяше много празни пространства за Барселона. В нападение обаче домакините много трудно излизаха с топката от половината си. В последната минута на мача Дани Бенитес от Гранада получи втори жълт картон и остави своите с 9 човека. Така Барселона поведе в класирането преди останалите срещи от кръга утре.

Водещи