Барселона се доближи на три точки зад Реал Мадрид след нова победа в Ла Лига 07.04 | 23:10

Каталунците се наложиха с 4:1 при гостуването си на Сарагоса

От Мариян Найденов

Отборът на Барселона се наложи с 4:1 при гостуването си на Сарагоса в мач от 32-ия кръг на испанската Примера Дивисион.

Каталунците стигнаха до пълен обрат, след като Карлос Аранда изведе домакините напред в резултата след 30 минути игра, но след това, с две бързи попадения на капитана Карлес Пуйол в 36-ата и Лионел Меси в 39-ата минута, Барселона вече водеше с 2:1 преди края на първото полувреме.

В последните минути на мача възпитаниците на Хосеп Гуардиола отбелязаха още два гола. Първо Лионел Меси се разписа за втори път в двубоя след точно изпълнена дузпа в 86-ата минута, а крайното 4:1 бе оформено от Педро Родригес в даденото от главния съдия продължение на мача (90+2').

Домакините от Сарагоса започнаха срещата по-агресивно и това доведе до отсъждането на дузпа в тяхна полза в 23-ата минута, когато Карлос Аранда засече едно центриране отдясно в наказателното поле, топката се удари в страничната греда, а при плонжа си Виктор Валдес фаулира Анхел Лафита. Вратарят на Барселона обаче се реваншира за грешката си, като спаси изпълнената от Аранда дузпа, а след това се намеси решително и при добавката.

Футболистите на Сарагоса продължиха с натиска си и така се стигна до 30-ата минута, когато Пабло Алварес изведе чудесно Аранда очи в очи с Виктор Валдес, който успя да избие първият му удар, но след това нямаше какво да направи при добавката и така домакините поведоха с 1:0.

Радостта на Сарагоса обаче не трая дълго, защото само след шест минути (36') каталунците изравниха. При едно центриране от корнер вратарят Роберто Хименес не се намеси по най-добрия начин, подарявайки топката на Карлес Пуйол и капитанът на Барселона насочи топката в опразнената врата за 1:1.

Три минути по-късно (39') каталунците вече водеха с 2:1. Алексис Санчес напредна по крилото и подаде на Меси на границата на наказателното поле. Аржентинецът овладя на гърди, след което финтира един противников защитник и с мощен изстрел в близкия ъгъл, не остави шансове на Роберто Хименес - 1:2.

В края на първото полувреме (45') домакините от Сарагоса останаха с човек по-малко на терена, след като защитникът Абрахам Минейро получи втори жълт и съответно червен картон за задържане Алексис Санчес.

След почивката, въпреки че бяха останали в числено намален състав, футболистите на Сарагоса отново се хвърлиха в атаки, но до нов гол във вратата на Барселона така и не се стигна.

Вместо това каталунците направиха победата си по-изразителна с нови два гола във вратата на домакините. Първо Барселона получи правото да изпълни дузпа в 86-ата минута за нарушение на Хавиер Паредес срещу Алексис Санчес в наказателното поле. Зад топката застана Меси и с прецизен удар направи резултата 1:3, отбелязвайки 38-ия гол за сезона в Примера Дивисион и общо 60-и с екипа ба Барселона във всички турнири.

Крайното 1:4 бе оформено от Педро Родригес в даденото от главния съдия продължение на мача (90+2'). Той се възползва от пас на Меси в наказателното поле и от десетина метра порази мрежата на Сарагоса за четвърти път в срещата.

След тази победа Барселона продължава преследването с лидера в Ла Лига Реал Мадрид, като каталунците събраха 75 точки, с 3 по-малко от "кралския клуб", който утре приема Валенсия на "Сантяго Бернабеу".

Водещи

Най-четени