Барселона слага логото на световен шампион 11.01 | 18:40

Каталунците ще дебютират със златистата нашивка утре вечер, когато излизат срещу Осасуна в мач-реванш от турнира за Купата на Краля

От Константин Симидчийски

Утре вечер пред Барселона предстои протоколен реванш от 1/8-финалите на Купата на Краля срещу Осасуна, като каталунците ще пътуват за Памплона с аванс от четири чисти попадения след първата среща.

Навярно по-интересно за феновете на "лос кулес" ще бъде това, че Барселона отново ще сложи на екипите си логото на световния клубен шампион на ФИФА, по-малко от месец след разгромната победа с 4:0 над бразилския Сантос в Токио.

Златната емблема ще краси фланелките на Барса до края на следващото издание на Световното клубно първенство през декември 2012, като може и да остане там, ако испанският гранд отново триумфира.

Това е втори път в историята, когато Барселона слага логото на световен клубен шампион в историята си. За първи път това се случи след успеха в Абу Даби през 2009, когато Пептим спечели финала с аржентинския Естудиантес.

Самото лого дебютира след изданието на турнира през 2007, като досега е било носено от Милан, Манчестър Юнайтед, Интер и Барселона.

Водещи

Най-четени