Барселона спечели трофея "Жоан Гампер" след разгром с 5:0 над Наполи 23.08 | 10:42

Сеск фабрегас отбеляза първия си гол за каталунците, Лео Меси добави две попадения, а Педро и Кейта оформиха крайният резултат

От Краси Киров

Отборът на Барселона разгроми тима на Наполи с 5:0 на "Камп Ноу" в двубоя за трофея "Жоан Гампер". Домакините зарадваха своите привърженици с истински рецитал над италианския тим. Още по-радостното за феновете бе, че завърналия се Сеск Фабрегас отбеляза първия си гол с екипа на "каталунците" и зарадва всички по трибуните.

Барселона изнесе истинска лекция на тема футбол срещу италианците, които си мислеха, че този двубой ще се играe на тренировъчно темпо. Освен петте гола каталунците удариха и четири греди. Лео Меси отбеляза два гола, като още се разписаха Сейду Кейта и Педро.

Домакините започнаха с част от резервите в този мач, но това не им попречи да доминират от самото начало. В 10-та минута обаче Единсон Кавани отбеляза много красив гол със задна ножица, който бе отменен заради засада. В 26-та минута след добър пробив отляво на Адриано, бразилеца подаде към непокрития Фабрегас, който се разписа за 1:0. Пет минути по-късно с перфектно подаване на Иниеста, Сейду Кейта отбеляза за 2:0. До края на полувремето Давид Вия се отчете с два пропуска.

През второто полувреме Барса продължи да бъде господстващия тим, като Педро удари гредата в 48-та минута. Две минути по-късно след поредни удари на Кейта и Педро топката отново срещна гредата. В 62-та минута гредата стана най-добрия защитник на Наполи след като за пореден път изби удар на Меси. При добавката обаче нямаше кой да спре Педро да покачи резултата на 3:0.

След това дойде времето и на Меси. Аржентинският магьосник бе намерен от Педро и на празна врата не сбърка. В 77-та минута след самостоятелен пробив в типичния си стил Меси отбеляза втория си гол за крайното 5:0.

В петък от 21:45 Барселона излиза срещу тима на Порто в двубой за Суперкупата на Европа.

Водещи