Барчовски: Имахме шанс, излизаме на битка срещу Белгия 01.09 | 11:49

Треньорът на България сподели, че сме изпуснали своя шанс срещу силния тим на Словения и сега трябва да се съсредоточим върху срещата с Белгия

От Краси Киров

Селекционерът на националния отбор Росен Барчовски отчете пропуснатите шансове в двубоя срещу Словения на старта на Евробаскет 2011.

"Имахме добър шанс. Имаше една микроситуация, която бе много важна. Водехме с шест точки - 57:51. Пропуснахме два фаула, а можехме да вкараме 4.Така вместо да поведем с 8 точки, останаха 6 аванс.

Трудно е, а всяка една точка е изключително важна в този момент. Накрая, когато се решаваше мачът, те вкараха две тройки, а до този момент бяха вкарали само една. Това са Лакович, Лорбек - хора, които получават милиони и затова играят в такива отбори.

Тази разлика, която е малка всъщност е много голяма. Ние пропуснахме отворени шутове от чисти позиции, направихме и няколко грешки. В началото направихме много грешки и накрая, когато се решаваше. Но в един момент заиграхме много вдъжновено и бях убеден, че ще бием", коментира Барчовски.

Уморихме се накрая, малко сили не ни достигнаха. Малка ни е ротацията на играчите. В смисъл, ако могат да играят повече играчи на по-добро ниво, основните играчи в последните минути ще бъдат по-свежи. Хубаво е, че играхме като равни и за малко да бием.

Дано да можем обаче да се възстановим, защото утре ни е много важен мач. Убеден съм, че тази игра ще ни вдъхнови. Грузия са с едно ниво по-нагоре от миналата година. С двама нови играчи. Може би Белгия е на нашето ниво и ще трябва да изчистим тези грешки и да се възстановим. Това е - излизаме на битка срещу Белгия", добави още селекционерът.

Настроен за успех срещу Белгия е и най-добрият в българския отбор Ърл Роуланд.

"Това е голям мач за нас, знаем, че е отлична възможност. Те са удобен съперник за нас, и трябва да се възползваме от този шанс. На Европейското всичко е много по-различно, играем много по-добре. Направихме много грешки, прекалено много, аз съм разочарован от себе си. Накрая се върнахме и започнахме да играем добре. Малко не ни достигна, две минути накрая, и опитът си каза думата. Но мисля, че оставихме впечатление и ще се чувстваме добре утре", каза гардът.

"Разочароваме се, но ще играем още по-мъжки. Паднахме, и трябва да се поучим от грешките си. Няма значение, мачът е свършил. Готвим се за Белгия още от България, и ще се борим с всички сили. Това е една от победите, които трябва да вземем," допълни и капитанът на тима ни Филип Виденов.

"Мисля, че не ни достгнаха опит и концентрация. Трябва да работим върху това, както и върху защитата. Сигурен съм, че ще поправим тези слабости за срещата с Белгия", сподели пък Божидар Аврамов.

Водещи