Баскетболистите на Русия разгромиха "лъвовете" в Кипър 06.08 | 12:36

Възпитаниците на Росен Барчовски претърпяха поредно поражение в подготовката за Евробаскет 2011

От Михаела Ганчева

Българският национален отбор по баскетбол претърпя сериозна загуба в първия си мач от 6-странния приятелски турнир в Кипър, отстъпвайки с 51:88 на тима на Русия.

Още от самото начало възпитаниците на треньора Росен Барчовски започнаха смутено, а "сборная" дори дръпна с 7-0 точки след първите минути игра. В последствие авансът на руснаците нарасна на 18:6, като нещата не се промениха особено и във втората четвърт на двубоя.

След серия от 17:3, в която българите не успяха да вкарат кош от игра, Русия поведе с 35:9. Полувремето дойде при 43:13 за съперника, като единствено Златин Георгиев реализира тройка от полето през втората част, а останалите четири точки бяха вкарани от наказателни удари.

В третата четвърт момчетата на Росен Барчовски продължиха да изглеждат крайно неравностойни на своя съперник, а в един момент пасивът на българите достигна 37 точки, какъвто бе и в края на двубоя.В последната част руснаците понамалиха темпото и в крайна сметка спечелиха с 88:51.

Най-ефективен за България с 12 точки бе Чавдар Костов, който започна от пейката, но в последствие записа най-много минути на игрището.

За Русия с 14 точки се отличи Виталий Фридзон, 12 добави Тимофей Мозгов, а с по 10 завършиха звездата на тима Андрей Кириленко и Семьон Антонов.

По-късно България среща Полша, който в първия мач от надпреварата по-рано днес загуби от Израел с 58:65. Тази вечер пък играят Италия и Гърция.

Водещи

Най-четени