Баскетболните юноши спечелиха безапелационно групата си на Евро 2011 26.07 | 08:40

Юношеските ни национали надвиха категорично Люксембург, Грузия и Унгария по пътя си към върха в група "А" на надпреварата

От Михаела Ганчева

Националният отбор на България за юноши до 18 години завърши като едноличен лидер група "А" на Европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в морската ни столица Варна.

Възпитаниците на Любомир Минчев изковаха категоричен успех с 22 точки разлика – 76:54 срещу прекия си конкурент за първото място в групата – Унгария и завършиха първата фаза на шампионата без поражение. В първите си две срещи "лъвчетата" надвиха връстниците си от Люксембург и Грузия.

Унгарците започнаха по-добре мача и поведоха с 5:0, но след първата четвъртина българите успяха да доведат резултата до 14:8. В следващите три части младите ни надежди не оставиха никакви шансове в превъзходството си, като след втората и третата част баскетболистите ни водеха съответно с 25 (41:16) и 14 (51:37) точки. В последните 10 минути на мача възпитаниците на Любомир Минчев продължиха със силната си игра и разликата набъбна на 22 точки за крайното 76:54.

Най-много точки в коша на унгарците наниза Павлин Иванов - 21, Николай Стоянов бе близо да дабъл-дабъл с 15 точки и 8 борби, както и Тенчо Тенчев, който се отчете с 11 точки и 9 борби.

Така нашите продължават във втората фаза на шампионата без загуба.

Водещи

Най-четени