Батков оптимист за трансферите в Левски 10.06 | 18:42

"Спокоен съм за Лопес, скоро обявяваме Бру", разкри собственикът на "сините"

От Божидар Азманов

Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че цялата спортно-техническа власт в Левски ще бъде в ръцете на Наско Сираков, който трябва да върне Левски на пътя на успехите.

Батков поясни и с какъв щаб ще работи старши-треньорът Николай Митов, както и програмата на Левски за лятната подготовка.

"Това е юбилейната година с цялата власт по спортно-техническото управление е на Наско Сираков. Най-успелият ръководител, голмайстор на всички времена, С неговото решаващо участие по мое време имаме 5 титли, суперкупи, купи. Има пълното ми доверие по всички въпроси, по цялата спортно-техническа, селекция, ветерани, школа."

"Второто ново име е Христо Йовов, доскорошен футболист, една от знаковите фигури на клуба. Старши треньор е Николай Митов с помощници Топузаков, Мариян Христов. Руслан Михайлов е треньор на вратарите, другите екипи са без промени.

По отношение на всички други директори, предстоят разговори и ще преценяваме. Подготовката е ясна, започва днес - утре заминават за Правец, после са в Линдабрун и се прибират на 30-ти юни, на 4 юли има мач за Лига Европа", заяви Батков.

Той говори и за селекцията на Левски, като взе отношение по въпроса с новото попълнение на Левски Рамон Лопес, който бе на път да вкара Левски в скандал с Волин Луцк. Батков потвърди, че Левски е на път да привлече и Кевин Бру, както и двама централни защитници.

"По отношение на селекцията в напреднали преговори сме с Кевин Бру, минава медицински прегледи, известен ви е, надявам се скоро да го обявим.

Първият футболист е Лопес, вече започна подготовка. Спокойни сме относно твърденията на старши треньора на Волин. Ето тук е адвокат Ивков. УЕФА има система, която дава ясна информация за всички футболисти дали имат договори или не. За конкретния случай, в тази система ясно е вписано, че контрактът му с Волин изтича на 30-ти юни. Спокоен съм за Лопес, ако се стигне до арбитраж, ние сме в състояние да защитим правата си."

"В следващите дни ще привлечем 2-ма централни защитници, слабо място ние това. Помолил съм всички ръководители в Левски да се концентрират върху работата си, това се отнася и за мен. Спортният директор и треньора ще коментират с вас спортно-техническите теми. Нека да спрем с приказките и да поработим", каза още адвокатът.

Батков не пожела да коментира раздялата с Наско Сираков преди пет години и призна, че по-рано е трябвало да предприеме крачката с връщането му на "Герена".

"Не искам да се връщам назад. Винаги съм мислил за доброто на Левски. Винаги съм твърдял, че най-успешният треньор в новата историята на Левски е Мъри, а най-успешният ръководител е Наско Сираков. Може би по-рано трябваше да пристъпя към този ход. Просто няма на къде вече. Левски трябва да се върне там, където му е мястото - като титли купи, турнири, млади състезатели", заключи Батков.

Водещи