Без Италия на Мондиал 2018 14.11 | 10:07

Шведите изхвърлиха скуадрата от световните финали

От iNews.bg

Националният отбор на Италия записа една от най-срамните страници в новата си история, след като не успя да се добере до световното първенство в Русия през 2018 година. "Скуадра адзура" завърши наравно 0:0 с Швеция в мач реванш от баражите за класиране на Мондиал, игран на "Сан Сиро" в Милано. Равенството не бе достатъчно за тима на Джанпиеро Вентура, който на шведска земя загуби с 0:1 след изключително късметлийски гол. Четирикратните световни шампиони пропускат да вземат квота за планетарния шампионат за пръв път от 1958 година, когато не успяха да подпечатат визите за световното в Швеция.

Домакините създаваха трудно положения през целия мач и изпускаха сътворените шансове с лека ръка. В 16-ата минута Чиро Имобиле стреля от малък ъгъл, но не успя да намери вратата на гостите. Те се бранеха храбро през всичките 90 минути и бяха паркирали автобуса пред вратата на Робин Олсен. Малко по-късно Антонио Кандрева имаше шанс да открие, но не уцели почти опразнената мрежа на Швеция.

В началото на втората част мъките на италианците продължиха, като Имобиле и Флоренци пропиляха няколко шанса. В 87-ата минута пред Ел Шаарауи се откри най-доброто положение в мача, но ударът му от воле бе спасен от опитния Олсен, за да вгорчи вечерта на "адзурите". Шведите създаваха рядко опасни ситуации, но също можеха да спечелят чрез контраатаки, организирани от Емил Форсберг.

В добавеното време Андреас Гранквист от Швеция игра с ръка в пеналта, а италианците скочиха като попарени. Главният рефер обаче бе категоричен, че няма да отсъди 11-метров наказателен удар. Така Италия се потопи в скръб, а Швеция ликуваше.

Вижте видео от мача ТУК!

Водещи

Най-четени