Без изненади в петия кръг на волейболната Суперлига 26.11 | 20:30

ЦСКА, Лукойл и Пирин с очаквани победи

От Методий Методиев

Волейболният отбор на ЦСКА успя да победи тима на Черно море БАСК в среща от 5-ия кръг на родната Суперлига. Възпитаниците на Александър Попов направиха нов силен мач след успеха си над Кан в Шампионската лига през седмицата, налагайки се с 3:0 гейма, в отделните части на 17, 20 и 19 точки.

Отборите на Лукойл Нефтохимик и Монтана също постигнаха рутинни победи с по 3:0 гейма в своите срещи. Бургазлии се наложиха над тима на Славия в собствената си зала, докато в Монтана домакините победиха Калиакра (Каварна).

Лукойл се представи на много високо ниво, не оставайки почти никакви шансове на своя съперник. В отделните части те се наложиха на 19, 15 и 21 точки, с което лесно стигнаха до втората си победа през сезона. Монтана също не срещна особени трудности в своя мач. Тимът от северозападна България се наложи в отделните части на 18, 17 и 20 точки над непретенциозния тим на Славия, за които това бе четвърта загуба от старта на сезона.

В дербито на кръга, Пирин Балканстрой се наложи без много проблеми над тима на Арда (Кърджали) в мач от 5-ия кръг на родната Суперлига. Домакините от Разлог се наложиха с 3:1 гейма, в отделните части 25:17, 25:16, 21:25, 25:18 в своята зала "Септември".

Утре са последните две срещи от петия кръг. В тях, КВК Габрово приема Марек Юнион-Ивкони, докато новакът УНСС е домакин на Левски Волей. И двата мача са от 17:00 часа.

Водещи

Най-четени