Безапелационен Пулев взе първата си титла при професионалистите 23.10 | 12:33

Кобрата завоюва интерконтиненталната титла в тежка категория

От Михаела Ганчева

Българинът Кубрат Пулев-Кобрата спечели интерконтиненталната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

30-годишният Пулев победи Травис Уокър (САЩ) по точки с пълно съдийско единодушие в 12-рундов мач, който се игра снощи в германския град Лудвигсбург. Тримата арбитри дадоха предимство от 119:109, 118:109 и 117:110 точки за Кобрата, който заслужи първия си шампионски колан при професионалистите.

Пулев имаше подчертано превъзходство през целия мач, като имаше затруднения единствено към края на седмия рунд, след като получи аркада над дясното око и кръвта врменно му пречеше да вижда добре. На почивката преди осмия рунд от щаба на българина обаче се намесиха отлично и спряха кръвта, което позволи на Пулев отново да поеме инициативата.

11-ият рунд беше един от най-силните за софиянеца, който пласира серия от тежки удари в главата на съперника и само гонга спаси Уокър от нокдаун.

Така в крайна сметка Пулев постигна 14-а победа (6 с нокаут) в 14 мача на професионалния ринг, като нанесе седмо поражение в 46-ия мач на 32-годишния Уокър.

Водещи

Най-четени