Безпощаден Златан Ибрахимович разпиля Англия 15.11 | 00:17

Нападателят на ПСЖ вкара и четирите гола във вратата на "трите лъва" при победата на Швеция с 4:2 в контролна среща, играна в Стокхолм

От Мариян Найденов

Швеция се поздрави с победа с 4:2 над Англия в контролна среща, която се проведе на новооткрития национален стадион на "тре кронур" - "Френдс Арена" в Стокхолм.

В герой за скандинавците и същевременно в кошмар за англичаните, се превърна Златан Ибрахимович, който заби и четирите попадения във вратата на "трите лъва". За Англия точни бяха Дани Уелбек и Стивън Колкър.

Домакините започнаха срещата по-активно и Златан Ибрахимович откри резултата след 20 минути игра с мощен изстрел отблизо.

След това обаче англичаните стигнаха до пълен обрат с два бързи гола в последните десет минути на първото полувреме. Първо Дани Уелбек изравни в 35', а четири минути по-късно (39') дебютантът Стивън Колкър направи 1:2.

След почивката обаче настъпи времето на Златан Ибрахимович. Звездата на домакините бе неудържим и в 77-ата минута отбеляза втория си гол в срещата, разстрелвайки Джо Харт с мощно воле за 2:2.

Седем минути по-късно (84') Златан вече беше с хеттрик, след като се разписа от фаул от близо 30 метра.

Отново Ибрахимович сложи точка на спора с четвъртия си гол, който падна в последната 90-та минута на мача. Попадението бе истински шедьовър, след като Златан изпълни невероятна задна ножица извън наказателното поле, с която препарира излезлия да пресича топката Джо Харт.

Водещи

Най-четени