Безумно слабият Левски на Сираков бе наведен и от ЦСКА на Любо Пенев 25.04 | 19:05

Още в 3-ата минута Мартин Петков стреля директно от свободен удар, отсъден за нарушение срещу Краев, но топката се отби в гредата

От iNews.bg

ЦСКА победи с 2:0 Левски в дербито от последния 26-и кръг на редовния сезон на efbet Лига. Попаденията за "червените" бяха дело на Жул Кейта и Жорди Кайседо, които се разписаха през първата част.

След второто попадение на "армейците" феновете на Левски нахлуха на пистата на Националния стадион "Васил Левски", но полицията се намеси навреме и не се стигна до ексцесии. 

Още в 3-ата минута Мартин Петков стреля директно от свободен удар, отсъден за нарушение срещу Краев, но топката се отби в гредата. 

В следващите минути "червените" започнаха да владеят повече топката, но без да успеят да застрашат вратата на Звонимир Микулич.

В следващите минути "червените" започнаха да владеят повече топката, но без да успеят да застрашат вратата на Звонимир Микулич. 

В 11-ата минута Енрике Рафаел върна топката почти от аутлинията в наказателното поле, но защитник на Левски изчисти. Минута след това Греъм Кери потъсри Кайседо с успоредно на голлинията подаване Кайседо, но Микулич улови. 

В 14-ата минута Федерико Варела центрира в наказателното поле, а нисичкият Жул Кейта я прати с глава във вратата на Левски.

Десет минути след това голмайсторът на "червените" Кейта напусна терена на носилка, след като получи контузия, а на негово място влезе Георги Йомов. 

В 26-ата минута Йомов пусна към Кайседо в наказателното поле, но еквадорецът, който изпревари Живко Атанасов, стреля над вратата на "сините". 

В 33-ата минута Йомов центрира в наказателното поле, след като преодоля Фейсал Рерас, но със сетни сили Ивайло Найденов успя да попречи на Федерико Варела да засече топката във вратата на Микулич. Две минути минути след това Живко Атанасов допусна сериозна грешка, за негово щастие обаче не се стигна до втори гол за "червените". 

В 36-ата минута Йомов получи от Варела,опита се да копне топката над Микулич, но стражът на "сините" изби, а при добавката българският национал стреля неточно с глава.

В 37-ата минута ЦСКА удвои аванса си. Енрике сбърка с паса си, пращайки топката към Тома Даске, но французинът я даде на Жорди Кайседо, който с плътен удар я вкара във вратата на Микулич. 

След второто попадение на ЦСКА феновете на Левски нахлуха на пистата зад вратата на Звонимир Микулич, но полицията веднага се намеси и охлади страстите.

Малко след това Кайседо изкочи сам срещу Микулич, като вратарят на "сините" първо игра с топката и последва корнер.

В първата минута на добавеното време към първата част Бусато изби в корнер след изстрел на Георги Александров. 

За второто полувреме на терена на мястото на Фейсал Рерас в игра се появи Патрик-Габриел Галчев. 

В 51-ата минута Андриан Краев преодоля Мено Кох и отправи удар към вратата на Бусато, но топката мина от външната страна на мрежата. 

Шест минути по-късно Краев отново стреля към "червената" врата, като този път Бусато улови. 

В 63-ата минута Кайседо бе изведен на стрелкова позиция, но стражът на "сините" успя да се намеси навреме и да избие топката пред краката му. 

В 76-ата минута Георги Йомов стреля в ръцете на Микулич. Малко преди края на редовното време Георги Александров пострада при единоборство, като нарани ръката си. Наложи се защитникът да остави тима си с 10 човека на терена, след като му бе оказана медицинска помощ в линейката на пистата, а Живко Миланов вече бе изчерпал смените си. 

В добавеното време на срещата се стигна до спречкване между Мено Кох и  Илия Димитров и нападателят на "сините" получи  червени картон. Секунди след това Йомов стреля на сантиметри от гола след центриране на Джером Синклер успоредно на голлинията.

Водещи

Най-четени