Бекенбауер смята, че Бербатов не е за Байерн Мюнхен 18.05 | 09:40

Кайзера мисли, че българина е страхотен футболист, който би обогатил състава на всеки един отбор

От Краси Киров

Немската футболна легенда и почетен президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер изрази своето мнение относно Димитър Бербатов.

"Кайзера" смята, че българина е страхотен футболист и има бъдеще във всеки един отбор, но не и Байерн Мюнхен.  Великият германец дойде у нас за тържественото събрание по повод 70-ата годишнина на НСА, на която е доктор хонорис кауза.

"Бербатов е страхотен футболист и би обогатил състава на всеки един отбор. Точно в момента обаче не мисля, че е за Байерн," заяви Франц Бекенбауер пред българските медии.

Спекулациите с бъдещето на Димитър Бербатов нарастват с всеки изминал ден след като стана ясно, че той със сигурност си тръгва от Манчестър Юнайтед и ще заиграе в клуб извън Острова. С името на Бербатов се свързват отбори като Борусия Дортмунд, Ювентус, Галатасарай, Ливърпул, Лацио, Валенсия и Байерн Мюнхен. С всеки един ден желаещите отбори да привлекат Бербатов се увеличават.

Франц Бекенбауер говори и за предстоящи финал в Шампионската лига, като именно Байерн спори с Челси и ще има прекрасната възможност да вдигне трофея на своя стадион "Алианц Арена"

"Разбира се, че се надявам Байерн да спечели мача. Все пак има предимството да е домакин, но пък Челси е много опитен отбор и се надявам да стане един хубав финал за феновете. Защо да няма равенство в редовното време и дузпи да определят нова шампион на Европа," прогнозира Бекенбауер.

Казйера сигурно се надява на немската точност при изпълнение на дузпи като всеки знае, че германците не губят на дузпи, докато за Челси точно дузпите в Москва ги лишиха от първи голям трофей в Европа.

Тържествата по повод 70-та годишнина на Националната спортна академия (НСА) продължават и днес, когато ще се включи и Димитър Бербатов. Футболистът на Манчестър Юнайтед ще бъде един от участниците в спектакъла "Минало, настояще, бъдеще", който ще се стартира от 18:30 ч.в зала 1 на НДК и ще бъде излъчван пряко по БНТ.

Проф. Кирил Андонов, помощник-ректор на НСА и член на авторския колектив на представлението обяви, че Бербо ще участва с демонстрация в шоуто, а след това ще остави отпечатъците си за Алеята на славата на НСА.

Водещи

Най-четени