Белгийка повтори постижението на Пиронкова в Лондон 03.07 | 08:59

Станаха ясни полуфиналните двойките в турнира при жените

От Краси Киров

Станаха ясни полуфиналите при жените в турнира Уимбълдън. Най-голямата изненада поднесе белгийката Кирстен Флипкенс, която за първи път ще играе в полуфиналите на турнир от Големия шлем.

27-годишната белгийка елиминира в три части шампионката от 2011 година Петра Квитова - 4-6 6-3 6-4.

До тази година Флипкенс никога не бе преодолявала 3-ти кръг на турнир от Големия шлем, но подобно на Цветана Пиронкова през 2010 година белгийката шокира всички и достигна до 1/2-финалите на надпреварата.

Нейна съперничка там ще бъде французойката Марион Бартоли, която от своя страна се справи с чернокожата американка Слоун Стивънс.

Опитната Бартоли се наложи в две части - 6-4 7-5, като пред нея се открива чудесен шанс да достигне финала на свещената трева на Уимбълдън. Това няма да бъде първи финал за Бартоли, която достигна до мач за титлата и преди 7 години.

В другия полуфинал една срещу друга излизат Агниешка Радванска и Забине Лисицки, които също спечелиха мачовете от 1/4-финалите.

Миналогодишната вицешампионка Агниешка Радванска преодоля съпротивата на китайката На Ли след 7:6(5), 4:6, 6:2. Радванска е под номер 4 в схемата на турнира и остана най-високопоставената тенисистка на Уимбълдън.

iNews припомня, че ракета номер 1 на България Цветана Пиронкова отпадна именно от Радванска на 1/8-финалите в Лондон, но затрудни максимално полякинята и бе близо до успеха.

Представителката на Германия Забине Лисицки продължава с великолепното си представяне на Уимбълдън, след като в миналия кръг 23-годишната блондинка унищожи Серина Уилямс.

Германката се справи и с Кая Канепи в две части - 6-3 6-3. Така Лисицки повтори постижението си от 2011 година, когато също успя да достигне 1/2-финалите на Уимбълдън. Тогава тя бе елиминирана от Мария Шарапова.

Ето и полуфиналите на Уимбълдън:

Агнешка Радванска (Полша) - Забине Лисицки (Германия)

Кирстен Флипкенс (Белгия) - Марион Бартоли (Франция)

Водещи

Най-четени