Белград посрещна царски Новак Джокович 05.07 | 11:36

Сърбинът отпразнува с над 100 000 свои сънародници спечелената на "Уимбълдън" титла

От Константин Симидчийски

Едва ли би било пресилено ако кажем, че в момента няма по-обичан човек от Новак Джокович в Сърбия. Поредно доказателство за това можем да намерим в начина, по който световният номер 1 в мъжкия тенис бе посрещнат в родния Белград, след неделния си триумф на "Уимбълдън".

Над 100 000 екзалтирани сърби посрещнаха със знамена, факли и песни своя любимец, който отново им подари несравнимо чувство за гордост. В неделя Джокович подчини в четири сета Рафаел Надал пред погледа на президента Борис Тадич, а тази нощ бе посрещнат като крал в сръбската столица.

"Сърбия, от тази вечер съм твой вечен длъжник. Благодаря за това величествено посрещане", заяви Джокович, обръщайки се към изпадналата в еуфория тълпа. "Вие направихте този ден най-добрия в моя живот и аз никога няма да забравя това".

Крайно любопитен момент се разигра и в момент, когато по-малкият брат на Новак - Джордже, хвана микрофона в ръка. Джордже обеща, че ще повтори постиженията на своя батко и също ще зарадва Сърбия с високи постижения в тениса.

"Дайте ми още десет години и ще ви донеса купа", заяви малкият Джокович, а думите му бяха посрещнати от зрителите с огромно въодушевление.

"Той е гордостта на Сърбия и на сръбския народ", пък сподели от своя страна младо момиче, пропътувало разстоянието от Нови Сад до Белград, за да поздрави новия крал на тениса.

"Щастлива е майката, която е родила Новак Джокович", не скриха еуфорията си други от присъстващите.