Бенефисът на Ван дер Сар събира бивши и настоящи легенди на Юнайтед и Аякс 02.08 | 15:41

Легендарният холандски страж се сбогува официално с активния футбол на "Амстердам Арена" утре вечер

От Михаела Ганчева

Бенефисът на Едвин ван дер Сар ще бъде на 3 август на "Амстердам Арена", съобщи официалният сайт на Манчестър Юнайтед, където легендарният страж прекара последните години от славната си кариера.

Бившият холандски национал ще играе в Дрийм Тийм, съставен от негови приятели и бивши съотборници, срещу отбора на Аякс. Треньори на тима на Ван дер Сар пък ще бъдат сър Алекс Фъргюсън и Рене Мюленстеен. В "отбора мечта" на Ван дер Сар ще влязат подвизаващите се на "Олд Трафорд" Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Майкъл Карик, Райън Гигс и Уейн Рууни, както и бившите им колеги Гари Невил и Луис Саха.

Очаква се около 52, 000 фена да присъстват на грандиозното събитие, приветствайки за последен път любимеца си от трибуните на "Амстердам Арена".

"Вярвам, че ни очаква една страхотна вечер", коментира стражът пред ManUtd.com. "Минаха цели 12 години, откакто напуснах Аякс и горя от нетърпение да се завърна и да срещна старите приятели и съотборници. Подкрепата на всички е впечатляваща. Мога само да им благодаря и да кажа, че това е прекрасен начин да се сбогувам с активния футбол", допълни холандецът.

Водещи

Най-четени