Бенфика се класира на 1/2-финал в Лига Европа 11.04 | 00:18

Португалският колос елиминира АЗ Алкмаар

От iNews.bg

Миналогодишният финалист в Лига Европа Бенфика достигна 1/2-финалите на надпреварата, след като португалският колос постигна нова чиста победа над холандците от АЗ Алкмаар.

"Орлите" спечелиха с 2:0 пред собствена публика на "Ещадио де Луш", като по този начин продължават напред с общ резултат 3:0 от двата мача.

И двата гола за Бенфика бяха дело на испанския реализатор Родриго Морено, който се разписа по веднъж в двете полувреме на двубоя.

Родриго откри резултата в 39' след асистенция на Едуардо Салвио, като двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 в полза на домакините.

Крайното 2:0 оформи отново Родриго, като и този път головото подаване бе дело на Салвио. Вторият гол падна двадесет минути преди края, което и съвсем отказа АЗ от преследване на сензацията.

Така Бенфика продължава да преследва второ поредно участие във финала на Лига Европа. Утре "орлите" ще научат съперника си за 1/2-финалите, като за съжаление на португалските фенове, вариантът за супердерби между Бенфика и Порто отпадна. Причина за това е отпадането на "драконите", които се сгромолясаха във втория двубой със Севиля на "Рамон Санчес Писхуан".

Водещи

Най-четени