Бербатов бележи при равенство на Фулъм 27.10 | 19:04

Отборът на българина допусна изравняване в продълженията

От Иво Вецев

Фулъм и Димитър Бербатов не успяха да стигнат до победата при гостуването си на Рединг и в мач от 9-ия кръг двата отбора завършиха наравно 3:3 в луд мач на "Маджески".

Рединг поведе с гол на Лейджърууд (26), но резервата Руис изравни в 61-ата. Гостите стигнаха до пълен обрат с гол на Беърд (77), но МакЛиъри изравни в 85-ата. Берба с красив гол направи 2:3 три минути преди края, но Робсън-Кану донесе точката на домакините малко след това.

Така Фулъм изпусна златен шанс да се изкачи до 4-о място в класирането и след 9 мача има 14 точки и се намира на 6-а позиция в класирането. Рединг е в зоната на изпадащите - 18-а позиция с 4 точки.

Още в 6-ата минута домакините получиха страхотна възможност за попадение, след като защитата на Фулъм действа несигурни и позволи на Ники Шори да центрира необезпокояван към Погребняк, но нападателят от 2 метра с глава бе неточен - уникален пропуск за бившия играч на котиджърс.

Футболистите на Мартин Йол отговориха бързо, след като в 12-ата минута Уго Родайега подаде на Димитър Бербатов пред наказателното поле, но силният удар на нападателя мина малко над вратата на Рединг.

Постепенно гостите установиха лек превес, а в основата на всичко интересно беше Берба, който захранваше своите съотборници със страхотни пасове, но Рийзе и на два пъти Родайега не успяха да се възползват.

Домакините обаче изчакаха своя момент и той дойде в 26-ата минута. Джони МакАнъф проби по лявото крило, но рязко смени посоката и тръгна надясно. Той пусна топката успоредно пред наказателното поле, където Микеле Лейджърууд овладя и стреля силно и направи Марк Шварцер абсолютно безпомощен - 1:0 за "гробарите".

Фулъм се опита да отвърне на удара, като в 36-ата минута Бербатов изведе Ричърдсън по лявото крило и той центрира в наказателното поле, където Родайега бе абсолютно непокрит, но не успя да отбележи с глава от 3 метра. До края на полувремето лондончани се отчетоха с безрезултатни удари на Беърд и Дъф.

През втората част темпото на игра спадна, като домакините имаха лек превес и Мартин Йол вкара в игра Брайън Руис, търсейки нещо различно в предни позиции. Така Бербатов заигра на върха на атаката, като това да де мигновен резултат.

В 62-ата минута Руис проби през центъра и подаде на Дъф, който му върна пред наказателното поле и костариканецът стреля изключително силно, топката придоби странна парабола и след среща с горната греда се озова във вратата на домакините - 1:1.

Голът даде криле на футболистите на Мартин Йол, които започнаха да атакуват все по-успешно. В 77-ата минута Флъм успяха да стигнат до пряк свободен удар пред наказателното поле, като топката беше пусната към Беърд. Той стреля силно, коженото кълбо рикошира в играч на домакините и прелетя на сантиметри от гредата на Маккарти.

Последва корнер, като Браян Руис центрира на близката греда, където Беърд засече неспасяемо топката с глава - пълен отбра на "Маджески", но голмайсторът се контузи след гола и се наложи да бъде сменен.

Бързо след това обаче домакините стигнаха до изравняване, след като в 84-ата минута Робсън Кану проби в наказателното и центрира по тревата. Там Робъртс не успя да овладее, но топката стигна до МакЛиъри, който със силен удар отблизо направи 2:2.

Радостта на домакините обаче трая до 88-ата минута, когато Стив Сидуел получи от Диара и веднага подаде в наказателното поле на Бербатов. Той излъга защитника срещу него и с параболичен нисък удар в далечни ъгъл направи 2:3.

В крайна сметка магическото изпълнение на Бербатов се оказа недостатъчно, след като след фаул в 90-ата минута и центриране на Шори стана разбъркване в наказателното поле и там най-добре се ориентира Робсън-Кану. В края на срещата пък Шварцер запази точката за гостите, правейки 3 феноменални спасявания в продълженията.

Водещи

Най-четени