Бербатов вкара, но Ливърпул срази Фулъм 12.05 | 19:01

Голът на Митко не стигна на "котиджърс", Даниел Стъридж блесна с хеттрик

От Даниел Любомиров

Димитър Бербатов отново се разписа във вратата на Ливърпул, този път с екипа на Фулъм, но усилията му не бяха достатъчни за нещо повече от загуба с 1:3 на "Крейвън Котидж".

Поражението е 4-то поредно за Фулъм и затвърждава трагичната им форма в заключителните етапи от първенството в Премиършип.

Даниел Стъридж пък наниза хеттрик в мрежата на иначе много добре представилия се вратар Марк Шварцер, като за първи път в кариерата на младия нападател на "червените" той вкарва 3 гола в един мач.

През второто полувреме гостите от Ливърпул можеха да разгромят съперниците си, но сериозни пропуски направиха Даниел Стъридж, Фабио Борини, Джонджо Шелви и Филипе Коутиньо.

Успехът на мърсисайдци е заслужен с оглед на пълното им превъзходство и купищата чисти голови положения след почивката, но през първата част играта бе напълно равностойна.

Все пак в лагера на домакините могат да имат основателни претенции към съдията Майк Холси, който не отсъди чиста дузпа в началото на второто полувреме за игра с ръка в пеналтерията на Себастиан Коатес.

Въпреки това Фулъм можеше да инкасира далеч повече от 3 гола, защото чистите ситуации пред Марк Шварцер след почивката бяха близо една дузина.

"Котиджърс" имат само 1 точка от последните 6 кръга в Премиършип и се смъкнаха на 15-та позиция в класирането, като 18-ият Уигън е с актив от 35 кръг преди края на сезона. Очевидно беше още преди месеци, че Фулъм няма да изпадне, но последните няколко продукции на тима са повече от разочароващи.

Ливърпул остава на 7-мо място с 58 пункта и няма да може да се пребори с градския съперник Евертън за 6-ата позиция, тъй като "карамелите" имат 63 в актива си.

Бербатов порази мрежата на Хосе Рейна в 33-ата минута, след като Саша Ритер му центрира блестящо от дясното крило и сложи топката на главата му. От 5-6 метра Бербо се извиси над бранителите в червено и откри резултата - 1:0.

Той вече има 14 попадения на сметката си за "котиджърс", като днес за първи път Фулъм регистрира поражение, когато Митко се разписва.

Даниел Стъридж възстанови равенството само 3 минути по-късно с фантастичен гол след страхотна индивидуална акция в наказателното поле, когато наниза двама противника и от нищожен ъгъл разстреля Шварцер в горния ъгъл - 1:1.

Така приключи равностойното първо полувреме, но втората част премина под диктовката на Ливърпул, които се възползваха от трагичната игра в защита на домакините.

Стъридж се разписа за 1:2 в 62-ата минута, когато Филипе Коутиньо го изведе технично сам срещу вратаря с топка покрай бранителите на "котиджърс". Бившият нападател на Челси прати кълбото покрай плонжа на Шварц.

След това Стъридж на два пъти имаше шанс от идентична позиция в наказателното поле да оформи хеттрика си, но се провали в опитите си да преодолее Шварцер. В тези ситуации той не направи добро впечатление с егоизма си, защото можеше да подаде към някой от съотборниците си.

Рейна се намеси решително в два случая след почивката - веднъж при изстрел с глава на Качаниклич отблизо и втори път при далечен шут на Бербатов. С изключение на тези моменти, домакините отстъпиха значително инициативата на Ливърпул.

Влезлият като резерва в края Фабио Борини се понрави с няколко далечни и изключително опасни изстрела, които накараха Шварцер да показва класа на вратата. Замененият Джонджо Шелви пък се подхлъзна в неподходящ момент малко по-рано, което му попречи да посече Фулъм от чиста позиция.

В крайна сметка в 85-ата минута Коутиньо с брилянтен пас отново изведе Стъридж сам срещу вратаря, като нападателя с прекрасен прехвърлящ удар реши спора в полза на мърсисайдци - 1:3.

Водещи

Най-четени