Бербатов е футболист номер 1 на Монако през април 08.05 | 11:08

Българинът печели приза за втори пореден път

От Божидар Азманов

Новата звезда на Монако Димитър Бербатов зае първото място в анкетата за футболист №1 на "монегаските" за месец април.

Българинът остави далеч зад себе си своя съотборник Хамес Родригес, печелейки 73 процента от вота на гласувалите в официалния сайт на Монако.

Колумбиецът събра 26 процента, 1 процент са гласувалите за стража Даниел Субашич, а последен с по-мако от процент остана Емануел Ривиер.

Това е поредно признание за страхотното представяне на Бербатов във Франция, който за втори пореден път печели приза "Футболист на месеца"

През април Митко вкара четири попадения за Монако и се отчете с няколко асистенции. На връх Великден той донесе успех на Монако в дербито на Лазурния бряг срещу Ница, а срещу Аячо се разписа два пъти за победата с 4:1. Четвъртото попадение дойде срещу Гингам в двубоя за Купата на Франция, но за съжаление "монегаските" отпаднаха след продължения.

Така Бербатов вече има шест гола в Лига 1 и три за Купата на Франция. Той започна подобаващо и през месец май. Вчера бившият футболист на Манчестър Юнайтед отбеляза във вратата на Гингам, но Монако стигна само до 1:1.

Очаква се днес да стартират преговорите между българина и Монако за нов контракт. Настоящият изтича след края на сезона.

Водещи

Най-четени