Бербатов и Манолев - вторият роден тандем в Англия 11.02 | 18:45

4 години по-късно отново имаме български съотборници в Премиършип

От Даниел Любомиров

В събота Димитър Бербатов и Станислав Манолев започнаха като титуляри за Фулъм и изиграха цял мач за "котиджърс" в гостуването на Норич, което завърши 0:0.

Самият двубой не предложи кой знае какви футболни достойнства на феновете на играта, но българските привърженици имат основания за гордост, защото двама наши състезатели започнаха рамо до рамо на терена.

Това се случва за първи път от 4 години и за втори в историята на английския елит, което със сигурност е повод за радост.

През 2009-та година Мартин Петров и Валери Божинов - двама български национали - започват като титуляри за Манчестър Сити в голямото местно дерби срещу гиганта Манчестър Юнайтед.

Именно този случай бе първият по рода си, в който можем да се похвалим с българско дуо по терените на Англия, което да защитава цветовете на един отбор.

За съжаление тогава Валери Божинов получи неприятна контузия още в 6-ата минута и бе изнесен на носилка.

Сити печели с 1:0 с гол на Джеовани, а нападателят ще отсъства от терените в продължение на около три месеца.

Бербатов и Манолев изиграха цял мач за Фулъм, макар и не в толкова бляскав сблъсък на Острова. Въпреки всичко е сигурно, че още много пъти ще ги виждаме рамо до рамо с екипа на "котиджърс" през този сезон.

Мачът ще се запомни с грубата проява на Брадли Джонсън от Норич, който изрита в главата Бербатов, оставяйки следи от бутоните си по лицето му.

Бербо обаче демонстрира духовито чувство за хумор и сподели, че "все още е красив", въпреки пораженията.

По-късно пък Митко публикува снимка в социалната мрежа Фейсбук на дъщеря си Деа, която го успокоява с целувка след тежкия ден.

Станислав Манолев пък е осмият българин, който ще се подвизава в английския елит.

Преди него работни визи за Великобритания получиха Бончо Генчев (Ипсуич), Радостин Кишишев (Чарлтън), Светослав Тодоров, Стилиян Петров (Астън Вила), Димитър Бербатов, Мартин Петров и Валери Божинов (Манчестър Сити).

От изброените Светльо Тодоров е записвал мачове за два отбора - Портсмут (29 срещи и 6 гола) и Уигън (5 срещи), Мартин Петров също за два (Манчестър Сити и Болтън) а Бербатов е играл за три - Тотнъм, Манчестър Юнайтед и сега Фулъм.

Водещи