Бербатов и Монако не надвиха Монпелие 07.04 | 22:10

Равенство 0:0 в отложен мач от френското първенство

От Даниел Любомиров

И включването на Димитър Бербатов след почивката не можа да помогне на Монако да надвие Монпелие на стадион "Луи Втори", като двата тима завършиха наравно 0:0 в отложен мач от 25-ия кръг на френската Лига 1.

Подробности и видео вижте в Sporta.bg

Срещата трябваше да се изиграе с редата на февруари, но бе отменена заради силни валежи в Княжеството. Ремито е второ поредно за монегаските след 1:1 също като домакини на Сент Етиен в предишния (редовен) кръг от шампионата – така те намаляват шансовете си да се преборят за място в топ 3 и съответно в Шампионска лига от следващия сезон.

Гостите от Монпелие могат да съжаляват за равенството (въпреки че бяха натиснати в собственото си наказателно поле за по-голямата част от второто полувреме), защото в 52-ата минута основният им голмайстор Лукас Бариос пропусна дузпа.

Парагвайският нападател, който е шампион на Германия с Борусия (Дортмунд) отпреди години, не можа да увеличи головата си сметка на 12 през сезона, след като в предишните девет мача се бе разписвал девет пъти.

Бербатов се появи в игра в 61-ата минута на мястото на Антони Марсиал, но не можа да помогне на тима си да материализира териториалното превъзходство след почивката.

Така Монако остава на 4-то място в класирането с 55 точки, като все пак се приближава на 2 от третия Олимпик (Марсилия), който загуби класическото дерби срещу лидера и шампион Пари Сен Жермен с 2:3 в неделя вечер.

Монпелие заема седма позиция с вече 49 пункта и продължава да се надява на място в топ 5, като 4 пункта го делят от петия Сент Етиен.

Водещи

Най-четени