Бербатов иска по-висока заплата във Фиорентина 27.08 | 10:29

Заплащането е единственият недоизгладен детайл от сделката

От Даниел Любомиров

Димитър Бербатов отново е най-коментираният футболист в края на трансферния прозорец, а вече евентуалният му нов отбор - Фиорентина - е решен да преследва подписа му до край.

Според Sky Sports Italia българският нападател сам трябва да реши дали ще парафира с "виолетовите" и ще стане част от амбициозния им проект за новия сезон.

Други медии в Италия обаче обръщат внимание върху факта, че пред трансфера все още има пречки - на първо място разколебаването от страна на Манчестър Юнайтед след контузията на Уейн Рууни.

Английският национал ще отсъства поне месец от терените и Сър Алекс Фъргюсън е обмислял вариант да използва Бербатов за подсигуряване, тъй като той може да играе от по-задна позиция.

Вчера обаче един от директорите на Фиорентина е провел телефонен разговор с представители на "червените дяволи", с който ги е уверил, че ще преследва 9-ката до край.

Именно след това обаждане излезе информацията, че Юнайтед и "Ла Виола" са постигнати договореност за цената на Бербо.

Другата евентуална пречка пред трансфера обаче е самият Димитър и неговите финансови претенции - в момента той взима малко под 3 милиона на година в Манчестър, но ако се премести във Флоренция, ще трябва да се примири с по-малко възнаграждение.

Днес сутринта местното електронно издание FirenzeViola.it публикува информацията, че има разминаване между исканата от Митко заплати и предлаганото му от клуба. Бербо настоява за 3 милиона, докато Фиорентина му предлага само 1.6 милиона.

И двете страни обаче се очаква да постигнат компромис, защото "виолетовите" желаят да финализират сделката преди последните 2 дни на трансферния прозорец.

Водещи

Най-четени