Бербатов не успя да помогне на Фулъм срещу Нюкасъл 31.08 | 19:04

"Свраките" победиха с 1:0 след късен гол на Хатем Бен Арфа

От Краси Киров

Отборът на Нюкасъл се справи с тима на Фулъм с 1:0 на "Сейнт Джемсис Парк" в среща от третия клръг на английската Висша лига.

Димитър Бербатов игра цял мач за своя отбор, но като цяло Фулъм очакваше своя съперник и беше много предпазлив в този мач. Българинът игра зад нападателя Дарън Бент, като неговите усилия бяха съсредоточени повече към това да помага на халфовете, отколкото да създава опасности пред вратата на Тим Крул.

Домакините от Нюкасъл, натискаха своя съперник почти през целия мач, като натискът им стана осезаем през второто полувреме. Единственият гол в мача отбеляза Хатем Бен Арфа пет минути преди края на срещата. Французинът донесе трите точки на своя отбор след самостоятелна акция и много силен удар във вратата на Дейвид Стокдейл.

"Свраките" започнаха неприятно кампанията в Англия след като записаха само една точка в първите два кръга и не успяха да отбележат гол. Фулъм стартира по-добре след като тръгна с успех в първия кръг срещу Съндърланд, но след това бе надигран от Арсенал в лондонското дерби.

Мениджърът на "свраките" Алън Пардю заложи на същия състав, който стартира срещу Уест Хям. Мартин Йол предпочете Дарън Бент да оглави атаката на тима подпомаган в задни позиции от Бербатов, Качаниклич и Брайън Руис.

Липсата на точки бяха надъхали домакините и те стартираха по-силно двубоя. Още в петата минута Колочини не успя да насочи една топка в малкото наказателно поле.

Първата по-сериозна възможност обаче падна в 32-та минута, когато Папис Сисе проби в наказателното поле, излъга защитника Хангелданд, но ударът му бе спасен от вратаря.

Първото полувреме двата отбора не предложиха много креативни неща в нападение и гледаха повече да не сбъркат в защита.

1027443

В 65-та минута в игра за домакините се появиха Гуфран и Кабай, който бе закотвен от ръководството на скамейката след като призна, че иска да напусне клуба. По-сериозна въможност за гостите имаше в 67-та минута, когато Брайън Руис стреля опасно от пряк свободен удар, но Тим Крул се справи.

Постепенно обаче натискът на домакините се усилваше. 12 минути преди края на мача Бен Арфа центрира и Сисе засече топката с глава, и тя попадна в гредата. Малко след това отново Стокдейл се оказа последната пречка пред Бен Арфа.

В 85- минута обаче Бен Арфа показа своя индивидуален дрибъл, като се освободи от двама защитници на Фулъм и стреля много силно във вратата за 1:0,а вратаря Стокдейл нямаше време за реакция.

Секунди преди това Адел Таарабт се появи в игра за гостите и имаше шанс за гол, но ударът му бе блокиран в последния момент. Мартин Йол пусна и Уго Родайега в търсене на късно изравняване, но стимулът в играта на домакините бе факт и те дори пропуснаха още едно положение за гол в края на мача дело на Гуфран.

Така Бербатов и Фулъм продължават да имат актив от 3 точки, докато Нюкасъл вече има 4 точки в класирането. Видео от загубата на Фулъм може да видите в Sporta.bg.

Отборите на Норич и Стоук Сити постигнаха победи в мачовете си от третия кръг на английската Висша лига днес.

"Канарчетата" се наложиха с 1:0 над гостуващия Саутхемптън, като единственото попадение реализира Нейтън Редмънд в 68'.

Така новакът в Премиършип постигна първа победа за този сезон и събра актив от 4 точки, докато "светците" също разполагат с 4 пункта на сметката си.

Втора победа за новия сезон записа отборът на Стоук, който надделя със също минималното 1:0 при визитата си на Уест Хям на "Ъптън Парк".

Единственият гол отбеляза Джърмейн Пенант след фантастично изпълнение на пряк-свободен удар, с което и Стоук събра 6 точки след три изиграни мача. Уест Хям остава с 4 пункта, като за "чуковете" това бе първа загуба за този сезон.

Междувременно отборите на Кардиф и Евертън завършиха при равенство 0:0.

Водещи

Най-четени