Бербатов с едно полувреме при домакински провал на Юнайтед 01.12 | 00:30

Английският шампион изненадващо отстъпи на Кристъл Палас в мач от Карлинг Къп, а Димитър Бербатов бе заменен принудително поради контузия

От iNews.bg

Английският шампион Манчестър Юнайтед изненадващо напусна битката за Карлинг Къп, след като "червените дяволи" претърпяха домакинско поражение с 1:2 след продължения от тима на Кристъл Палас. Гостите от Чемпиъншип на два пъти излизаха напред в резултата, а единственият гол в полза на Юнайтед бе дело на италианеца Федерико Македа от дузпа.

Димитър Бербатов попадна сред титулярите на сър Алекс Фъргюсън за двубоя, но за лош късмет на българина, деветката на домакините бе заменен принудително на почивката. Бербатов получи неприятен удар в течение на първата част на мача, който не му позволи да продължи участието си в срещата. Благоевградчанинът бе заменен от младока Рейвъл Морисън, за когото преди сблъсъка се очакваше, че може да получи дори титулярно място в състава.

Първата част на "Олд Трафорд" бе изключително слаба като продукция, а шансовете за отбелязване на попадение в някоя от двете врати липсваха. Димитър Бербатов стартира срещата в партньорство с Федерико Македа в предни позиции, като доверието на Алекс Фъргюсън получиха още Маме Диуф и Дарън Гибсън. Сред титулярите попаднаха още Джи-Сунг Парк и Луис Антонио Валенсия, а в отбрана действаха близнаците Да Силва, Крис Смолинг и Джони Евънс. На вратата пък застана Бен Еймъс, който бе предпочетен пред Андерс Линдегаард.

Слаба бе играта на Манчестър Юнайтед през първото полувреме, като очевидно в единайсеторката на сър Алекс липсваше нужният синхрон. Домакините така и не съумяваха да оползотворят превъзходството си по отношение владението на топката, а отбраната на Палас рядко бе поставяна под натиск. В 20' Димитър Бербатов получи подаване от Валенсия, но не успя да отправи добър изстрел, пращайки кълбото извън очертанията на вратата. Пет минути по-късно българинът се озова на тъчлинията, където вече получаваше медицинска помощ в следствие на получен удар. В края на полувремето Алекс Фъргюсън извърши и първата си принудителна смяна за вечерта, когато Фабио получи разтежение и отстъпи мястото си на Фрайърс. Малко преди почивката Диуф направи рядък опит да разпечата пазената от Прайс врата, но неуспешно.

На почивката Димитър Бербатов отстъпи мястото си на терена на Рейвъл Морисън, а в 52' Юнайтед пропусна най-добрия си шанс за отбелязване на гол до момента. Валенсия получи подарък от Гарднър и напредна в половината на Палас, излизайки очи в очи с Прайс. Еквадорецът стреля покрай стража, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата. Две минути по-късно Рейвъл Морисън показа защо е на терена, но Прайс се намеси и запази мрежата си суха.

Постепенно се стигна до 65', когато "Олд Трафорд" стана свидетел на истински, спиращ дъха шедьовър. За съжаление на трибуните обаче, празнуващи бяха играчите на Кристъл Палас. Дарън Амброуз получи топката фронтално пред вратата на домакините и изстреля неспасяем снаряд по посока вратаря Бен Еймъс. Стражът на Юнайтед нямаше шансове за реакция, а кълбото намери горния ляв ъгъл на вратата, с което и гостите излязоха напред в резултата - 0:1. Минута преди това на терена се появи и друг от талантливите млади футболисти на Манчестър Юнайтед - Пол Погба, който зае мястото на Рафаел Да Силва.

Радостта на Палас не трая дълго, тъй като три минути по-късно бе отсъдена дузпа в полза на домакините. Диуф намери Македа в наказателното поле на Палас, а италианецът бе задържан за фланелката от бранител на гостите. Зад топката застана потърпевшият, който прати Прайс в противоположния ъгъл и възстанови равенството. Вместо обаче да установи мощен домакински натиск и да осъществи пълен обрат в мача, английският шампион така и не съумя да постави под истински натиск противника си от Чемпиъншип. До края на редовното време до нови попадения не се стигна, с което и мачът навлезе в две продължения от по 15 минути.

Подобно на второто полувреме на сблъсъка, двете продължения на "Олд Трафорд" също не бяха лишени от емоции. По всичко изглеждаше, че е сякаш предначертано вечерта да не бъде никак лека за английския шампион, който за ужас на трибуните, допусна второ попадение в 99'. Авторът на първия гол Дарън Амброуз центрира в наказателното поле на Юнайтед, където Мъри отбеляза за втори път във вратата на Бен Еймъс, карайки 5000 пътуващи фенове на Кристъл Палас да изригнат в един глас. Минута по-късно домакините можеха отново да изравнят чрез Федерико Македа, чийто изстрел по земя обаче мина покрай гредата. Интересните моменти пред двете врати продължиха да следват един след друг, като минута по-късно Амброуз можеше отново да реализира от далечна дистанция, но този път Еймъс успя да се намеси.

Манчестър Юнайтед разполагаше с последни 15 минути на "Олд Трафорд", в които да избегне второ поредно отпадане на ¼-финалната фаза на Карлинг Къп. Шампионите се втурнаха в атаки към пазената от Прайс врата, но както и се случваше почти през цялото време на днешния сблъсък, реалните възможности за реализиране на гол отново липсваха. Най-напечено в наказателното поле на Палас стана в последните минутки на второто продължение, когато се стигна до няколко разбърквания пред Прайс, които можеха да доведат до изравняване. Такова обаче не последва, с което и Кристъл Палас се превърна във вторият отбор от Чемпиъншип след Кардиф, който намира място на ½-финалите на Карлинг Къп. Останалите два тима във финалната четворка са Ливърпул и Манчестър Сити.

Водещи

Най-четени