Бербатов с поредно признание в Англия 12.03 | 11:26

Българинът е трети в класация за най-добрите нови попълнения

От Божидар Азманов

Нападателят на Фулъм Димитър Бербатов се нареди на трето място в престижната класация на най-добрите нови попълнения в английската Висша лига.

32-годишният българин премина при "котиджърс" от Манчестър Юнайтед в края на летния трансферен прозорец и моментално се превърна в ключова фигура за новия си тим.

До този момент Бербатов има 10 гола и три асистенции за Фулъм и е водещ реализатор на лондончани. Добрите му игри не останаха незабелязани от мениджърите Висшата лига и той бе включен в споменатата класация. Допитването се прави именно сред 20-те треньори на тимовете от Премиършип.

Първото място зае звездата на Суонси Мичу, който прави невероятен сезон в Англия след трансфера си от Райо Вайекано за сумата от 2,2 милиона паунда. Атакуващият полузащитник се е разписвал 19 пъти в противниковите врати през настоящата кампания и изпреварва Робин ван Перси от Манчестър Юнайтед, който се нарежда втори. Третата позиция делят Бербатов, Стивън Н'зонзи от Стоук Сити и преминалият от Малага в Арсенал Санти Касорла.

Мениджърът на "лебедите" Михаел Лаудруп е определен за най-добър треньор от колегите си, а в категорията за най-добър млад играч първото място заема Рахим Стърлинг от Ливърпул. Втората позиция делят Бен Дейвис и Стивън Коулкър от Суонси, а компания им прави Н'зонзи. Третото място е за Адам Лалана (Саутхямптън) и Оскар (Челси).

Водещи

Най-четени