Бербатов с цял мач при победа на Юнайтед над Оцелул в Шампионската лига 02.11 | 23:59

Бербатов направи няколко пропуска в срещата

От Даниел Любомиров

Манчестър Юнайтед не впечатли с играта си, но напълно заслужено спечели с 2:0 срещу Оцелул на "Олд Трафорд" в мач от 4-ия кръг на Шампионската лига. Димитър Бербатов започна като титуляр и изигра цели 90 минути с екипа на "червените дяволи", но не можа да се разпише в четирите ситуации, които се откриха пред него през второто полувреме. Въпреки това Митко остави приятни впечатления с играта си и участваше активно в изработването на първия гол.

Още в 8-ата минута първата организирана акция на Манчестър Юнайтед донесе успех, благодарение и на разредената отбрана на румънците. Бербатов изнесе топката в предни позици и пусна в дясно за Фил Джоунс, който центрира успоредно на голлинията, а след като няколко души се разминаха с топката, Антонио Валенсия отбеляза на празна врата - 1:0.

В 87-ата позаспалите фенове на "Олд Трафорд"получиха повод да станат на крака, за да аплодират втория гол на Юнайтед, дело на Уейн Рууни. Той трябваше да благодари и на случайността за третото си попадение в Шампионската лига, след като изстрелът му от около 20 метра бе отклонен от Кристиан Сарги и така топката получи нова траектория, за да заблуди стража на Оцелул Бранко Граховац - 2:0.

Веднага след почивката Берба пусна добър пас към Джоунс, който навлезе в наказателното поле и подаде на Ернандес, който от границата предостави топката за Митко. Българският нападател от малък ъгъл опита да преодолее Бранко Граховац, но стражът на Оцелул парира изстрела му.

В 54-ата минута Бербатов получи кълбото на границата на пеналтерията и стреля без забавяне, но прати кълбото на около два метра над горната греда.

В 75-ата пък Митко се озова очи в очи със стража на румънците, но избърза с удара си, като заложи на външен фалц и оплете топката от външната страна на мрежата.

Бенфика не оправда статута си на фаворит срещу Базел при домакинството си в 4-ия кръг на Шампионската лига и стигна само до 1:1 с швейцарския шампион.

Така в класирането на Група С Манчестър Юнайтед вече се изравни на върха с Бенфика, като и двата тима имат по 8 точки. Трети е Базел с 5 пункта, а Оцелул записа 4-та загуба и продължава да е на дъното без актив.

Байерн Мюнхен надигра Наполи с 3:2 в най-любопитния сблъсък от програмата на Шампионската лига днес. Само за 42 минути Марио Гомес се превърна в герой за "баварците", след като оформи своя хеттрик и даде класическа преднина на домакините с попадения в 17-ата, 23-ата и 42-ата минута.

След почивката Федерико Фернандес върна два гола за гостите от Неапол, но за повече не им стигнаха силите. Огромният заряд на двубоя бе потвърден и от факта, че съперниците завършиха в намален състав - в 70-ата минута Сунига си изкара два светкавични жълти картони и остави Наполи с човек по-малко, а в 77-ата Бадщюбер също напусна игра преждевременно.

В другия мач от интригуващата Група А Манчестър Сити очаквано се разправи с Виляреал на "Естадио Ел Мадригал" с безапелационното 3:0. Яя Туре наниза първите си два гола с екипа на "гражданите" през сезона, а Марио Балотели бе точен от дузпа за успеха на тима, воден от Роберто Манчини.

В клаирането на Група А води Байерн с 10 точки, следван от Сити със 7. Наполи има 5 пункта, а Виляреал е последен без актив.

Интер постигна дългоочакваната си втора домакинска победа през сезона, след като успя да се справи със съпротивата на Лил и надигра френския шампион с 2:1. Валтер Самуел изведе "нерадзурите" напред в резултата в 19-ата минута, след като засече центриране на Уесли Снайдер от корнер. В 65-ата минута направилият много пропуски Диего Милито все пак се разписа, за да затвърди успеха на тима си - той получи идеален пас на празна врата от Хавиер Санети и без проблеми реализира за 2:0.

В 84-ата минута Де Мело се възползва от грешка в защита на Деян Станкович, за да върне интригата в заключителните мигове от двубоя - 2:1. Все пак, "нерадзурите" не допуснаха изненади и последният съдийски сигнал узакони победата им.

В другия мач от група В Трабзонспор и ЦСКА завършиха наравно 0:0.

В класирането води Интер с 9 точки, следван от ЦСКА и Трабзонспор, които имат по 5. Лил е на последната четвърта позиция с едва 2 пункта.

Отборът на Реал Мадрид се наложи с 2:0 при гостуването си на Лион в мач от група D на Шампионската лига и си осигури място на осминафиналите. И двата гола в мача бяха дело на Кристиано Роналдо, който откри резултата от пряк свободен удар в 24-та минута, а в 69-та оформи крайното 2:0 от дузпа.

В другия мач от групата Аякс разгроми Динамо Загреб като домакин с 4:0.

Реал Мадрид е убедителен лидер в Група D с 12 пункта, следван от Аякс със 7 и Лион с 4, докато Динамо е на последната позиция с 0 точки.

Водещи

Най-четени