Бербатов ще бъде изкупителна жертва, според английските медии 02.12 | 09:55

The Sun публикува материал, в който предрича сериозни последици от поражението на гранда от Манчестър, като обичайният заподозрян е Димитър Бербатов

От Краси Киров

Английският шампион Манчестър Юнайтед напусна безславно турнира Карлинг къп след загуба от втородивизионния Кристъл Палас с 1:2 в сряда (30 ноември).

Вчера мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън поднесе извиненията си на феновете, които станаха свидетели на срамното поражение на "Олд Трафорд", а английският ежедневник The Sun публикува материал, в който предрича сериозни последици от поражението на гранда от Манчестър. А обичайният заподозрян да пострада сериозно от недоволството на ръководството е Димитър Бербатов.

Българският футболист получи възможност за изява като титуляр в злощастния 1/8-финал, но се контузи още в 20-та минута и се наложи да бъде заменен принудително на почивката. Въпреки това обаче, The Sun акцентира именно върху разочароващата игра на Берба:

"Бербатов напусна терена накуцвайки след поредния си слаб мач", пише ежедневникът, който поставя под сериозна въпросителна бъдещето му на "Олд Трафорд".

В доказателство на твърдението си вестникът припомня някои кардинални решения на сър Алекс след разочарования на Юнайтед в турнира.

Преди четири години "червените дяволи" се сриват срещу Ковънтри на "Олд Трафорд" - загуба, която оставя незаличим белег в кариерата на някои от играчите. От 14-те футболиста, появили се на терена, девет отдавна забравиха за Юнайтед, а тогавашният страж Томаш Кушчак е замразен на резервната скамейка на тима.

Английският шампион се раздели с още четирима свои играча след елиминацията от Уест Хям преди 12 месеца. Статистика, която със сигурност не обнадеждава техните наследници, изявили се под нивото си срещу Кристъл Палас- Бербатов, Кико Македа и Маме Бирам Диуф.

Водещи

Най-четени