Бербо в топ 3 по заплата в индийското първенство 01.02 | 16:40

Само Роби Кийн и венецуелецът Мику взимат повече

От iNews.bg

Димитър Бербатов е в топ 3 на най-добре платените играчи в индийската Суперлига, но не е на върха в тази класация. Това стана ясно, след като заплатите на местните звезди станаха публично достояние по решение на ръководителите на лигата. Българският нападател ще прибере 358 942 щатски долара, ако изпълни до край своя 1-годишен договор с Керала Бластърс.

37-годишният бивш играч на Манчестър Юнайтед и Тотнъм обаче не е най-добре платеният чужденец в Индия. Пред него се нарежда добрият му приятел и бивш съотборник при "шпорите" Роби Кийн. Ирландският нападател на Атлетико (Колката) заработва по 400 000 долара годишно. На първо място по този показател обаче е венецуелският нападател на Бенгалуру - Мику. 32-годишният играч взима почти 500 хиляди долара на година.

С най-висока заплата сред местните футболисти пък е друг от нападателите на Бенгалуру - Сунил Чхетри. Той прибира по 15 милиона рупии на сезон. За сравнение, Бербо взима по 22 милиона рупии, а Мику - 31,7 милиона. Това показва колко голяма е пропастта в заплатите между индийските кадри и чуждестранните суперзвезди, предаде Sporta.bg

Водещи

Най-четени