Бербо и Манолев чуха овациите за Стенли при реми с Астън Вила 13.04 | 18:55

Българското дуо в Премиършип не можа да наклони везните в полза на Фулъм на "Вила Парк"

От Даниел Любомиров

Димитър Бербатов и Станислав Манолев играха силно за Фулъм в гостуването на Астън Вила, но не можаха пряко да се намесят в изражението на резултата от срещата, приключила при равенство 1:1.

В 19-ата минута домакините демонстрираха за пореден път безрезервната си любов към капитана Стилиян Петров и огласиха "Вила Парк" с бурни аплодисменти в чест на българския полузащитник.

Самият Бербатов пък имаше няколко възможности да се разпише, но като цяло изпълняваше повече функциите на плеймейкър, отколкото на завършващ атаките на своя тим футболист. Станислав Манолев се появи в игра в 9-ата минута заради контузия на Деймиън Дъф, довела до принудителната смяна.

Шарл Н'Зобиа най-накрая успя да преодолее вратаря Марк Шварцер с хубав изстрел в 54-ата минута, който даде аванс на Астън Вила. 10 минути по-късно обаче Фабиан Делф засече в собствената си мрежа центриране на Брайън Руис и донесе ремито в мача – 1:1.

Фулъм остава 10-ти след края на 33-ия кръг (но от 32 мача) с актив от 40 точки, докато Астън Вила вече има 34 и запазва 16-ата позиция.

През първото полувреме играта беше равностойна, като Фулъм не се държаха като типичен гост на терена и опитваха с преса и разигравания да притискат противника.

Като цяло повечето опасни положения бяха организирани пред вратата на Марк Шварцер, който с две страхотни намеси запази нулевото равенство.

Още в 3-ата минута голмайсторът на Астън Вила Кристиан Бентеке имаше прекрасен шанс да открие, след като беше оставен непокрит пред границата на малкото наказателно поле. Той засече центриране отляво, но от въздуха прати кълбото над горната греда и пропиля отличната възможност.

Първата истински значима намеса на Шварцер дойде в 30-ата минута, когато този път удар към вратата му отправи Шарл Нзобиа.

В 44-ата Нзобиа отново беше разочарован, че не можа да се разпише, след като пак затрудни вратаря на Фулъм, но рефлексът на Шварцер му позволи да отклони топката в корнер.

Единственият по-опасен шанс пред вратата на Астън Вила бе създаден с участието на Димитър Бербатов, който получи добър пас от Емануелсон, но изстрелът му мина покрай страничната греда.

Станислав Манолев отново се появи в игра за Фулъм, и то още в 9-ата минута, след като Деймиън Дъф получи контузия. Българският национал застана на десния фланг на нападението на гостите и на няколко пъти успешно пробиваше в тази зона.

Бербатов отново имаше шанс да изведе Фулъм напред, този път в 50-ата минута, когато Брайън Руис го намери с прострелно центриране. Българският нападател обаче видя как ударът му праща кълбото на сантиметри встрани от гредата.

Астън Вила нанесе удара си само 4 минути след пропуска на Бербо – много активният Вайман центрира в наказателното поле, Хангеланд не можа да изчисти адекватно и Н'зобиа с прекрасен фалцов изстрел не остави шансове на Шварцер – 1:0.

След 10 минути обаче гостите от Лондон стигнаха до равенството, макар и да не бяха създали чисто голово положение. Руис центрира в пеналтерията на домакините и Делф с глава засече кълбото в собствената си мрежа – 1:1.

До края на срещата и двата тима направиха по един сериозен пропуск – Младен Петрич не можа да нацели рамката след отлично подаване на Руис, а грешникът на Астън Вила Делф отблизо прати топката далеч над гредата от няколко метра, с което не успя да се реваншира за автогола.

В 82-ата минута пък Петрич опропасти великолепно подаване на Бербатов, като не можа да се пребори за стрелкова позиция в наказателното поле.

Водещи

Най-четени