Берое победи с минималното 1:0 Пирин (ГД) преди реванша 13.03 | 19:35

Единственият гол в срещата отбеляза Елио Мартинс

От Краси Киров

Отборът на Берое победи тима на Пирин (Гоце Делчев) с минималното 1:0 в първа среща между двата тима от ¼ финалите на турнира за Купата на България.

Двубоят се играе пред повече от 1000 зрители на стадион "Берое" в Стара Загора. Домакините бяха по-добрият тим в срещата и заслужено спечелиха, а единственият гол в срещата отбеляза Елио Мартинс с удар от близо 25 метра.

В първите минути най-активен за Берое бе Дончо Атанасов, който центрира опасно в наказателното поле, но Пиргов изби топката. След това той намери добре Елио Мартинс, който овладя на гърди и стреля опасно, но вратаря Юсев спаси.

В 25-та минута падна и единственият гол в мача. Елио Мартинс бе точен за Берое с много красив удар от 25 метра, като прати топката в десния ъгъл на вратата на Юсев. Малко по-късно Мартинс можеше да вкара втори гол, но стреля над вратата.

В тези минути Берое имаше инициативата и бе близо до втори гол, но ударите на Венци Христов и Андонов не уцелиха рамките на вратата. В края на полувремето дори Христов излезе сам срещу вратаря Юсев, но стреля много слабо и стража се справи.

Второто полувреме започна като първото и вратаря Юсев спаси удар на Дончо Атанасов. Последваха минути, в които двата отбора не стигаха до някакви опасности. В 68-та минута при една атака на гостите, топката бе центрирана остро в наказателното поле, но вратаря Иван Караджов се справи.

Срещата реванш в Гоце Делчев ще се играе на 3 април.

Водещи