Берое постигна първа победа в А група 14.10 | 18:10

Заралии се наложиха с минималното 1:0 при домакинството си на Видима

От Мариян Найденов

Отборът на Берое постигна първа победа в А група, след като се наложи с минималното 1:0 в първия мач от 9-ия кръг на първенството, игран на стадион "Берое" в Стара Загора. Единственото попадение в срещата бе дело на Петър Костадинов в 57-та минута.

Домакините бяха по-активния отбор в мача, търсеха повече победата и заслужено стигнаха до нея. След нулево първо полувреме, атаките на "зелените" най-накрая дадоха резултат в 57-та минута, когато Веселин Пенев нахлу в наказателното поле и върна топката към Петър Костадинов, който отблизо не остави шансове на вратаря на Видима за крайното 1:0.

Малко преди това (55') пък новото попълнение в редиците на заралии Емил Ангелов направи непростим пропуск, след като от около 3-4 метра не успя да намери вратата, нацелвайки напречната греда.

След попадението на Берое, възпитаниците на Илиан Илиев се прибраха в собствената си половина, а гостите от Севлиево се активизираха с надеждата да си тръгнат с положителен резултат от Стара Загора.

Това обаче не се случи, а до края на срещата футболистите на Берое пък удариха още една греда, след като в 84-та минута Ваня Дзаферович засече центриране на Стефан Велев, но топката отново срещна напречната греда. В крайна сметка до нов гол в мача не се стигна и Берое стигна до първата си победа в шампионата след седем поредни загуби и едно равенство в първите осем кръга.

След тази победа "зелените" се отлепиха от дъното на таблицата и вече са на предпоследното 15-о място с 4 точки, толкова колкото имат Ботев (Враца) и Калиакра, но те са и с мач по-малко. Видима пък е на 12-а позиция с 5 точки.

Водещи

Най-четени