Берое продължава успешно защитата на Купата на България 10.10 | 17:22

Старозагорци надвиха Видима-Раковски с 5:2 в реванша

От Божидар Азманов

Носителят на Купата на България Берое преодоля 1/16-финалите в тазгодишното издание на надпреварата, след успех с 2:5 в реванша.

Първият двубой на стадион "Берое" завърши с победа с 3:0 за домакините и вторият мач с третодивизионният съперник на практика бе протоколен.

По два гола за победата отбелязаха Елио Мартинс и Георги Динков, а един добави Георги Андонов. За севлиевци се разписаха Кирев и Крачунов.

Така с общ резултат от 8:2 Берое се присъедини към Черноморец, който вчера разби Шумен с 9:0 в Бургас и също вече е на осминафиналите.

Интересното бе, че двубоят не се игра в Севлиево, а на стадиона на третодивизионния Верея - "Трейс Арена" в старозагорския квартал "Кольо Ганчев" и на практика Берое бе домакин и на реванша.

Двата отбора се разбраха да играят протоколния втори мач отново в Стара Загора, тъй като утре стадионът на Видима в Севлиево ще бъде домакин на приятелски мач между юношеските национални отбори до 19 години на България и Гибралтар.

Берое си реши проблемите бързо и поведе с 2:0 още преди да е изминал половин час. В 21-та минута Атанас Зехиров намери Георги Динков, който с шут от повече от 20 метра разстреля стражът на Видима Христо Христов.

Четири минути по-късно Иван Велев фаулира Георги Андонов в наказателното поле на севлиевци и съдията Радослав Станев посочи бялата точка, откъдето Динков покачи на 2:0.

През второто полувреме беройци набързо вкараха още два гола. В 59-та минута Атанас Зехиров отне топката на Стефан Крачунов, преодоля вратаря Христов и подаде на Георги Андонов, който реализира третото попадение.

Осем минути по късно гол вкара и резервата Елио Мартинс. Той първо стреля към вратата, но Христов спаси. Удар пробва и Георги Андонов, но след рикушет топката попадна отново в Мартинс, който този път бе точен за 4:0.

Към края на двубоя старозагорци свалиха темпото и това им струва две попадения в тяхната врата. В 86-та минута Кирев бе оставен непокрит в наказателното поле и намали на 1:4, а минута преди края на редовното време Стефан Крачунов засече с глава центриране от корнер и направи 2:4.

Крайният резултат оформи Елио Мартинс в продължението на срещата, когато дебютантът в състава на Берое Александър Манолов асистира на португалеца, който отблизо вкара за 5:2.

Водещи

Най-четени