Бетис нанесе трето поражение на Реал Мадрид 25.11 | 00:56

"Кралския клуб" загуби с 0:1 гостуването си в Севиля

От iNews.bg

Шампионът на Испания Реал Мадрид допусна трето поражение в Примера Дивисион за настоящия сезон, след като "кралския клуб" загуби с 0:1 гостуването си на Реал Бетис в Севиля.

Единственият гол в мача отбеляза Бенят през първата част, а загубата може да остави "лос бланкос" на цели 11 точки зад лидера Барселона. Каталунците имат тежко гостуване на Леванте, а евентуален успех във Валенсия ще ги откъсне значително пред големия съперник.

Като цяло шампионите не показаха почти нищо от ефективната игра, която им позволи да запишат пет поредни победи след равенството с Барселона на "Камп Ноу". Голямата звезда на "белите" Кристиано Роналдо пък записа трети пореден мач без отбелязан гол, като за последно португалецът отбеляза при успеха с 2:1 над Леванте във Валенсия. От своя страна домакините от Бетис се отбраняваха добре в по-голямата част от срещата, като дори можеха да удвоят преднината си, ако бяха по-съобразителни при своите контраатаки.

В последните секунди останаха впечатления, че за гостите може да бъде отсъдена дузпа, след като футболист на Бетис спря с ръка изстрел на Кака. Съдията обаче прецени, че действията на бранителя не са били умишлени.

Жозе Моуриньо постави Икер Касияс на вратата на своя тим, докато в отбрана пред него започнаха Фабио Коентрао, Пепе, Серхио Рамос и Алваро Арбелоа. Шаби Алонсо и Сами Кедира заеха позиции в средата на терена, докато Кристиано Роналдо, Месут Йозил и Анхел Ди Мария действаха около и до централния нападател Карим Бензема. Рикардо Кака и Лука Модрич седнаха на резервната скамейка.

Рубен Кастро оглави атаката на севилци, а Хуан Карлос и Салвадор Агра заеха позиции на двата фланга. Бенят, Каняс и Салва Севиля започнаха в средата на терена за Бетис.

Двубоят на "Естадио Бенито Виямарин" очаквано започна с повече владение на топката от страна на гостите, докато "зелено-белите" изчакваха шанса си на контраатака. В 7' Месут Йозил комбинира с Кристиано Роналдо, а "седмицата" стреля силно от малък ъгъл. Топката попадна в очертанията на вратата, но и право в тялото на Адриан, който отрази.

Три минути по-късно португалецът намери Сами Кедира на стрелкова позиция, но немският национал прати кълбото в аут.

Така се стигна до 17', когато домакините от Бетис откриха резултата. Големият лидер на севилци Бенят тества Икер Касияс с изстрел от извън наказателното поле, като опитът му се оказа успешен. Топката влетя в долния ляв ъгъл на вратата, поставяйки на колене испанския национал - 1:0.

До почивката възможности се откриха и пред двата състава, като в 23' Бетис можеше да удвои аванса си. Салва забеляза включването на Рубен Кастро и комбинира с крилото, чийто удар обаче бе париран от Икер Касияс. В 31' "лос бланкос" отговориха, но изстрелът на Ди Мария се оказа неуспешен.

Между 37' и 41' двата отбора си размениха по още една възможност. Първи пропуснаха гостите, а към вратата стреля Карим Бензема. Френският таран опита удар след изпълнение на статично положение от Шаби Алонсо, но отново неточно. В 41' пък Рубен Кастро бе в позиция да създаде проблеми на Касияс, но Серхио Рамос се намеси решително.

Жозе Моуриньо реагира светкавично, като португалецът извърши двойна смяна още на полувремето. Лука Модрич и Рикардо Кака се появиха в игра за "кралския клуб", докато терена напуснаха Месут Йозил и Сами Кедира.

Постепенно Реал Мадрид повиши оборотите, като шампионите започнаха да застрашават все по-сериозно пазената от Адриан врата.

В 60' единствено навременната реакция на Анхел лиши Бензема от сигурен гол, а две минути по-късно Адриан бе максимално затруднен от Кака. Бразилският халф стреля параболично от дистанция, но стражът на домакините показа класа и отклони пътя на топката. Преди това пък попадение на Карим Бензема бе отменено поради засада.

Макар и бранейки крехкия си аванс, домакините също показаха зъби в предни позиции. Двадесет минути преди края Бетис пропусна страхотен шанс да удвои преднината си, след като Салва не уцели вратата от отлична позиция. Халфът на севилци финтира Пепе в наказателното поле на гостите и стреля силно, но не намирайки рамката.

Постепенно Реал Мадрид започна да оголва все повече своя дефанзивен вал, което и позволяваше на домакините да контраатакуват опасно. В 73' отново Бетис можеше да нанесе втори удар върху шампиона, но и този път завършващият удар изневери. Молина напредна по десния фланг и намери Рубен Кастро, чийто изстрел не бе добър.

Десет минути по-рано Жозе Моуриньо извърши и третата си смяна в сблъсъка, а Анхел Ди Мария отстъпи мястото си на Хосе Кайехон.

Интересните ситуации продължиха да следват една след друга, като в 76' съдбата намигна и на домакините. Шампионите изпълниха статично положение пред вратата на Адриан, като инцидентно топката бе отклонена от Серхио Рамос. Макар и без ясна умисъл в действията си, бранителят за малко не насочи кълбото в мрежата на домакините.

Мачът навлезе в последните си десет минути, като битката на "Бенито Виямарин" стана по-ожесточена от всякога. В 82' Кристиано Роналдо отново изпробва мерника си от пряк-свободен удар, но Адриан изби кълбото в корнер. Последва напрегната ситуация пред вратата на домакините, като отново Адриан не позволи на Карим Бензема да изравни.

В последните секунди на срещата се стигна и до дискусионен момент, като можеше да бъде отсъдена дузпа в полза на Реал Мадрид. Удар на Рикардо Кака видимо срещна ръката на футболист в зелено-бяло, но реферът прецени, че не може да става дума за умисъл.