Бивш селекционер на България отказа да поеме Левски 29.05 | 18:30

"Преговарях три дни с Димитър Димитров", разкри членът на УС Иво Тонев

От Константин Симидчийски

Бившият изпълнителен директор на Левски и член на Управителния съвет Иво Тонев призна в ефира "Дарик", че е водил преговори с наставника на Черноморец Димитър Димитров - Херо да поеме "сините". Бургаският специалист обаче е отклонил предложението.

Тонев също така добави, че собственикът на клуба адвокат Тодор Батков лично ще обяви името на новия треньор на Левски. На този етап не е ясно, дали Николай Митов ще запази поста си, след като се провали да спечели първенството на България и Купата на страната.

"Предполагам, че Тодор Батков лично ще обяви и треньора и евентуално, ако има промени в ръководството на клуба. Три дни имах разговори с Димитър Димитров. По тази причина помолих да отложим вчерашното ми идване за днес. Късно снощи окончателно пропадна неговото идване в Левски. Той е много достоен човек, който води много битки извън футбола. Много съжалявам, защото моето лично мнение бе, че той е най-добрият избор, защото той е най-добрият треньор в България. Причините да не дойде не са нито финансови, а са чисто лични. Не мога да кажа нищо повече. Аз лично много съжалявам. Аз съм човек стъпил здраво на земята", заяви Иво Тонев пред "Дарик".

Иво Тонев посочи, че Левски "се нуждае от треньор като Димитър Димитров", като съжали, че Херо е отклонил предложението му.

"Ние направихме една добра серия от победи. Стигнахме до един мач, който трябваше да спечелим, за да станем шампиони. Но това бе повече на воля, на дух и на феноменалната подкрепа на публиката, отколкото на чисто спортно-технически качества. Левски се нуждае от треньор, като Димитър Димитров, за да го научи да играе футбол. Аз съм казал на Ники Митов, че водя разговори с Димитър Димитров. Не се получи и вече всичко в ръцете на Тодор Батков", обясни Тонев.

Водещи

Най-четени